Magazin Trčanje
UtrkeDubrovnik u pokretu: Stižu trkači sa svih kontinenata

Dubrovnik u pokretu: Stižu trkači sa svih kontinenata

Oko 2500 trkača istrčat će ovaj vikend na dubrovačke ulice! Gotovo polovica navedenog broja odnosi se na ovogodišnje izdanje Dubrovačkog polumaratona, perjanice manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koja je postavila Dubrovnik na međunarodnu trkačku mapu i zbog koje stižu rekreativci sa svih kontinenata. Ovaj dvodnevni sportsko-turistički događaj i u svojoj četvrtoj godini održavanja potvrđuje se kao najinternacionalniji događaj ove vrste u Hrvatskoj i regiji.

‘Iznimno smo zadovoljni odazivom trkača, ponovo ih ima sa svih strana svijeta. Pred nama je jedan lijep sportski vikend u Dubrovniku, koji će mnogi sigurno spojiti i s predstojećim Praznikom rada te još koji dan uživati u gradu. To je zapravo i naš krajnji cilj, promovirati samu destinaciju kao idealnu za ovakav aktivni oblik odmora. Osim toga, pred nama je sada zadatak maksimalno se potruditi učiniti njihov boravak ugodnim, da odu s najljepšim mogućim uspomenama’, izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Pored polumaratona, u nedjelju 29. travnja trči se i humanitarna utrka 5k, koja će imati preko 800 sudionika. Sav prihod ostvaren prodajom trkačkih i navijačkih paketa ove utrke namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Dan ranije, u subotu 28. travnja na rasporedu su Dječja utrka na Stradunu s djecom predškolskog uzrasta, te iznimno atraktivna, ali i zahtjevna Utrka zidinama.

Kako bi sve na samoj trasi bilo izvedeno na najvišoj mogućoj razini i sudionicima osigurao vrhunski doživljaj, brinut će se čak 600 volontera.

Nezaobilazni dio programa manifestacije je i Du Motion Expo u Lazaretima, gdje se trkači mogu podružiti i podignuti svoje startne pakete. Novina ove godine jest Du Motion Chat, mjesto razmjene iskustava i zanimljivih predavanja, u sklopu kojeg će u subotu u 17 sati moći poslušati izlaganje posebne gošće, May El-Khalil, predsjednice i pokretačice Bejrutskog maratona, jednog od najvećih trkačkih događaja na Bliskom Istoku. El Khalil je za svoj rad i promociju sporta kao instrumenta mira višestruko nagrađivana te rado viđena gošća međunarodnih konferencija.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top