Magazin Trčanje
UtrkeRijeka trkača po 22. put ispunila riječke ulice

Rijeka trkača po 22. put ispunila riječke ulice

Velika završnica 22. Homo si teć pala je baš na 22. travanj, Dan planete Zemlje, dan i simbolično i meteorološki idealan za boravak na otvorenom. Da je velik broj Riječana i gostiju Rijeke osjetio taj poziv, dokazuje gotovo 17.500 sudionika ovogodišnjeg festivala sporta i rekreacije! Nepregledna rijeka trkača, u skladu s ovogodišnjim geslom, u potpunosti je ispunila Korzo i uži centar grada. Najviše je bilo sudionika utrke predškolaca kojom je program i otvoren u 10:30, dm mići trk, koja je s gotovo 5.500 djece i još isto toliko roditelja postala najbrojnija utrka festivala.

Veselo i šareno otvaranje tradicionalnog riječkog slavlja sporta i zdravog načina života nastavljeno je Memorijalnom utrkom Milke Milinković te utrkom građana, koja je ove godine privukla oko 5000 sudionika, mahom u Homo si teć majicama, prihod od kojih ove godine ide Sportskom savezu za osobe s invaliditetom grada Rijeke. Po završetku prve tri utrke zabava je nastavljena na Gatu Karoline Riječke, uz zabavni i gastro program, te širok izbor ponude Homo si teć Expa. Oni koje je zanimao tijek natjecateljskih utrka mogli su ih pratiti putem video zida pored pozornice na Korzu.

Za natjecateljske utrke – maraton, polumaraton, utrku štafeta i Desetku – prijavilo se 1.480 trkača.

Treći Riječki maraton, s trasom koja spaja Rijeku i Opatiju, u muškoj su kategoriji najbrže pretrčali prošlogodišnji pobjednik Tamas Nagy s rezultatom 2:49:37, na drugom mjestu Krešimir Balaško s rezultatom 2:53:51 te kao treći Goran Pongračić s rezultatom 2:58:40. Najbrže maratonke bile su Marija Vrajić s rezultatom 3:15:16, Maja Perišić s rezultatom 3:17:38 i Antonija Orlić s rezultatom 3:24:49.

Prva tri mjesta 17. Riječkog polumaratona zauzeli su stranci: prvi je došao Kenijac Hosea Tuei s rezultatom 1:10:30, iza njega Timotej Becan iz Slovenije s rezultatom 1:13:27, te mađarski trkač Laszlo Makar s rezultatom 1:16:38. Među ženama slavile su Tunde Szabo iz Mađarske s rezultatom 1:19:58, Barbara Belušić s rezultatom 1:22:27 i Ana Subotić iz Srbije s rezultatom 1:24:59.

Najbolji u štafeti 3x7km pokazali su se Petko Drakulić – Ivica Sinčić – Zrinko Županić s rezultatom 1:25:37, Igor Lulić – Tomislav Bukić – Ronan Egan s rezultatom 1:27:49 i slovenska trojka Boštjan Dolgan – Anže Lenarčić – Tjaž Dolgan s rezultatom 1:28:12.

U sve popularnoj Desetki, ove godine powered by Heineken 0.0, na postolje su se u muškoj kategoriji popeli Ivan Dračar s vremenom 0:34:10, slovenski individualac Gregor Božičnik s vremenom 0:37:15 i Luka Vukelić s rezultatom 0:39:36, a u ženskoj Anđa Tomaš s rezultatom 0:40:47, Veronika Erlić s rezultatom 0:44:47 i Iva Tomić Smojver s rezultatom 0:45:07.

Festival je i ove godine ispunio svoju svrhu te u protekla tri vikenda potaknuo velik broj ljudi da izađe na otvoreno i iskoristi prekrasno proljetno vrijeme za rekreaciju i uživanje. Posebno veseli odaziv velikog broja mlađih generacija među sudionicima, kojima je dobar dio programa festivala bio i posvećen, od prezentacije sportskih klubova i udruga u čiji se rad mogu uključiti do edukativnog natjecanja Moja Rijeka održanog u petak 20.travnja na Korzu. Pred organizatorom su sada slatke muke osmišljavanja novih sadržaja za iduće izdanje festivala, uključujući možda i uvođenje još jedne nove utrke.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top