Magazin Trčanje
UtrkeUtrka za fajterice u subotu na zagrebačkom Zrinjevcu

Utrka za fajterice u subotu na zagrebačkom Zrinjevcu

Dan narcisa obilježava se prve subote u proljeću i niz godina ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Udruga SVE za NJU osnovana je 21. ožujka prije 10 godina i Dan narcisa na neki način obilježava i kao svoju godišnjicu postojanja. Ove godine zajedno SVE za NJU i Hrvatski zavod za javno zdravstvo tim povodom organiziraju javno zdravstvenu akciju Budimo zajedno – Utrka za fajterice u Parku Zrinjevac. Akciju podržavaju: Hrvatsko društvo za internističku onkologiju, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Udruga studenata medicine CroMSIC, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, Medicinski fakultet Sveučilište u Zagrebu i Klinički bolnički centar Zagreb.

Tradicionalno, na edukativnim štandovima HZJZ i SVE za NJU građanima će biti dostupne informacije i edukativni letci o prevenciji i Nacionalnom programu za rano otkrivanje raka dojke te o programima Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji. Tijekom trajanja akcije posjetitelji će moći donacijom za narcise i prigodne majice podržati nastavak rada Centra za psihološku SVE za NJU.

U sklopu akcije organizirana je humanitarna utrka pod nazivom Utrka za fajterice oko parka Zrinjevac, a svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti preko izazova Trčim za fajterice na platformi www.cinipravustvar.hr. Čini pravu stvar je jedinstvena online društvena platforma koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za neki dobrotvorni cilj. Akcija nije natjecateljskog već simboličnog i humanitarnog karaktera, jer svi koji prođu kroz cilj su pobjednici, a prikupljeni iznos od kotizacija namijenjen je za Program psihosocijalne podrške ženama oboljelima od raka. Oni koji žele sudjelovati u utrci trebaju uplatiti minimalno 20 kuna kotizacije na www.cinipravustvar.hr s naznakom Trčim za fajterice ili na štandu Udruge na Zrinjevcu na dan akcije. Registracija i pripreme počinju u 10 sati, a početak utrke je u 11 sati.

Tema javno zdravstvene akcije je zajedništvo u liječenju i brizi za bolesnice. Na akciji će se tako ujediniti svi koju pružaju podršku bolesnicama: članovi njihovih obitelji, prijatelji te predstavnici svih organizacija koje pružaju podršku akciji, a među njima su onkolozi, medicinske sestre, farmaceuti, liječnici obiteljske medicine, studenti, djelatnici HZJZ i drugi, i naravno predstavnici Udruge. Pozivamo sve građane da svojim sudjelovanjem daju podršku oboljelima, jer je opća društvena podrška i senzibilitet javnosti bitan segment u liječenju i procesu oporavka i reintegracije u društvo. Utrku za fajterice vodit će ambasador akcije Bruno Šimleša.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top