Magazin Trčanje
UtrkeSamo 20-tak dana prije starta ugašena Neretvanska skalinada

Samo 20-tak dana prije starta ugašena Neretvanska skalinada

Četvrto izdanje Neretvanske skalinade neće biti održano, tako su odlučili čelnici sportske udruge Neretva Run, a kao razlozi naveden je nedostatak financijske i sportske potpore. Tako je samo 20-tak dana uoči starta ugašena jedna od koncepcijski najzanimljivijih utrka u Hrvatskoj, natjecanje kojim se grad Metković i šira regija zaista mogla ponositi. Uostalom, prošle godine je na utrci sudjelovalo više od 400 ljudi, a reakcije natjecatelja bile su izražene samo u superlativima.

‘Tisuće su razloga zbog kojih smo donijeli ovu odluku, a najvažniji su izostanak sportske i financijske podrške. Tri godine smo se borili poput lavova i svaki put ponavljala se ista priča, borba do zadnjeg dana sa sponzorima kako bi se Skalinada održala. Pripremali smo ju sa srcem, pristupačno i otvoreno prema svima, ne mareći za novac. Nikada nam u cilju nije bila zarada, a očito je da se danas trčanje pretvorilo u veliki biznis i oni koji mogu to pratiti i oni koji imaju pozadinu iza sebe, silan novac za marketing i prezentacije po utrkama, mogu organizirati što god hoće, bez sportaša i natjecatelja na vidiku. Takvim načinom rada doveli su ljude poput nas i naše Udruge u situaciju da nakon tri godine postojanja ovakve manifestacije moramo moljakati od vrata do vrata samo kako bi održali utrku’, stoji među ostalim u priopćenju organizatora Skalinade koji je potpisao Ruđo Bošković.

‘Nadamo se da će Metković i Skalinada ostati u lijepom sjećanju svima koji su u protekle tri godine nastupili na utrci. Jako nam je žao i malo je reći da smo tužni ovakvim svršetkom jedne sjajne priče iz doline Neretve . Preostaje nam samo nadati se da se vidimo na našem drugom Mandarina polumaratonu, jedinoj preostaloj od naše četiri utrke’, dodaje se u priopćenju.

Udruga Neretva Run organizirala je dosad, uz već spomenute Skalinadu i Mandarine polumaraton, još i Božićnu humanitarnu utrku, kros Ramiz Tikveša, te Neretvansku trkačku ligu.

Je li ovogodišnje otkazivanje Neretvanske skalinade, koja je trebala biti održana 18. ožujka, samo kratki intermezzo ili odluka s dugoročnim posljedicama, tek nam ostaje za vidjeti. Kako bilo, zaista je šteta da je jedna lijepa, masovna i organizacijski zahtjevna utrka doživjela takav kraj. Za nadati se ipak da će idućih godina situacija u Metkoviću biti malo bolja i da će se Skalinada vratiti u kalendar utrka.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top