Magazin Trčanje
UtrkePripremite se za spektakl: Trčite utrku preko pet mostova u Mostaru!

Pripremite se za spektakl: Trčite utrku preko pet mostova u Mostaru!

Mostar se polako priprema za drugo izdanje Mostarskog polumaratona koji će u 2018. godini biti održan 24. ožujka. Ove godine sudjelovalo je više od 400 profesionalca i rekreativaca iz cijele regije, a s obzirom na atraktivnost staze i odličnu organizaciju taj broj će iduće godine nesumnjivo biti i veći. No osim utrke na 21 kilometar organizatori iz Udruge Zdrav život – Kinezis pripremaju i pravi trkački vikend koji uključuje i humanitarnu utrku na 4 kilometra te jednodnevnu konferenciju o trčanju koja će biti održana u Hotelu Mepas.

‘Promocija zdravog stila života kroz organizaciju Mostar Run Weekenda želimo ukazati na dobrobiti trčanja, želimo ugostiti rekreativne trkače iz svijeta te na najbolji način promovirati Mostar i Hercegovinu. Cilj nam je dječjom utrkom stvarati naviku za tjelesnim vježbanjem od djetinjstva, a utrkom građana, koja će biti humanitarnog karaktera, želimo ukazati i na one kojima je pomoć potrebna. Također ćemo organizirati i stručnu konferenciju na kojoj će biti teme o tehnici trčanja, pripremama, ozljedama, kao i prehrambenim navikama te utjecaju trčanja na razne aspekte života’, kazao nam je Franjo Lovrić, prvi čovjek organizacije Mostarskog polumaratona i cijelog trkačkog vikend eventa.

Kalendarski, u subotu, 23. ožujka bit će održana Konferencija, a idući dan rezerviran je za natjecanja. Polumaraton starta u 9 sati, staza je relativno ravna i brza, s ukupnom visinskom razlikom od 64 metra. Posebnost staze je ta da će trkači rijeku Neretvu tijekom utrke prijeći pet puta i proći u neposrednoj blizini Starog mosta koji je pod zaštitom Unesca.

Pobjednici prvog izdanja Mostarskog polumaratona bili su Ante Živković (1:14:31) i Marija Vrajić (1:28:09).

Cijena startnine tijekom ranih prijava za polumaraton iznosi 16 eura. Termin najpovoljnije cijene završava s posljednjim danom 2017. godine, a od 1. siječnja 2018. se cijena povisuje na 21. euro. Ako do 31. siječnja ne uplatite taj iznos, a svakako želite nastupiti na Mostarskom polumaratonu, tad ćete morati platiti 26 eura. Posljednji dan za uplate je 10. ožujka. Prijaviti se možete na službenoj stranici utrke.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top