Magazin Trčanje
TekstoviOdmor od trčanja na Magliću

Odmor od trčanja na Magliću

Nadam se da ste napunili baterije za novu sezonu. Još su relativno daleko kišni i hladni dani koji će nas vjerojatno prisiliti da dio treninga odrađujemo u dvoranama, pa još stignete na čarobno mjesto koje sam relativno slučajno otkrila. Nacionalni park Sutjeska na Tjentištu je trebao biti predigra za neke druge destinacije. Utrpala sam se u zadnji čas ekipi iz kluba Runhaer i provela jedan od najboljih tjedan dana ove godine.

Proveli smo šest dana hodajući gore-dolje po planinama gledajući oko sebe ljepotu od koje staje dah. Čini se da turisti još nisu otkrili ovaj čarobni dio svijeta, pa ne srećete mi živu dušu, što upotpunjuje doživljaj. Nagrada nakon svake naporne rute je kupanje u modro zelenim planinskim jezerima, koje briše svaki umor.

Nacionalni park Sutjeska je najveći i najstariji Nacionalni park u BiH i od 2000. godine pod zaštitom UN-a. U sklopu NP Sutjeska je prirodni rezervat Perućica, najveća i najočuvanija prašuma u Europi. Od 1952. strogo je zabranjena bilo kakva intervencija čovjeka.

Planina Maglić s istoimenim vrhom na 2386 nadmorske visine, najviši je vrh u BiH, prelijepa je i imate mogućnost odabira težeg i lakšeg puta do vrha (u obje varijante ćete naići na sajle) a kad se spustite i zapravo pređete u Crnu Goru čeka vas kupanje u Trnovačkom jezeru. Planina Zelengora s osam glečerskih jezera izgleda kao da ste ušetali u neku bajku. Planina Maglić je omeđena rijekom Sutjeskom na zapadu, planinom Volujak na jugozapadu, rijekama Drinom i Pivom na sjeveroistoku te planinom Bioč na jugoistoku. Nažalost, na Volujak i Vučevo nismo stigli, to smo ostavili za drugi put.

Smještaj u hotelu Mladost je odličan, sobe su čiste i uredne, postoji i opcija apartmana, osoblje je srdačno, hrana odlična, cijene i više nego povoljne. Direktor NP Sutjeska, Dejan Pavlović je čovjek s vizijom, grade se dva nova luksuzna objekta sa saunama i ostalim popratnim sadržajima. Na raspolaganju su vodiči, Jeepovi i sve što vam je potrebno.

I bonus za kraj – sve radne performance koje vas očekuju kod kuće bit će vam znatno bolje nakon samo tjedan dana ovakvog aktivnog odmora!

Asja Petersen

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top