Magazin Trčanje
UtrkePobjednici Kvarner Trailsa 2017: Vraćamo se i iduće godine!

Pobjednici Kvarner Trailsa 2017: Vraćamo se i iduće godine!

Prolaskom posljednjeg natjecatelja kroz cilj Učka Traila u Mošćeničkoj Dragi ne samo da je završena ta utrka, nego je završen i ovogodišnji serijal Kvarner Trailsa. Riječ o je nizu od četiri utrke koje su održane od svibnja do rujna na širem prostoru Kvarnera tijekom kojih su natjecatelji, ovisno o plasmanu na svakoj trci, skupljali bodove i konkurirali za ukupnu pobjedu na serijalu. Borba za konačno postolje počela je 6. svibnja kad je održana prva utrka, Rijeka Trail, nastavila se 3. lipnja na Hahlići Trailu i 8. srpnja na Risnjak Trailu te završila 9. rujna Učka Trailom, okupila je nekoliko tisuća domaćih i stranih ljubitelja trčanja u prirodi, a u konačnici pokali namijenjeni ukupnim pobjednicima otišli su u Sloveniju.

Marjan Zupančič rušio je rekorde i marljivo skupljao bodove te na kraju slavio s 579 bodova. Koliko je bio uvjerljiv pokazuje konačna tablica i 55 bodova više od Pavla Kruljca, te 84 boda više od sunarodnjaka Boruta Zupeta.

‘Vrlo sam zadovoljan organizacijom Kvarner Trailsa. Zbog rasporeda, najteže mi je bilo na prvoj utrci, Rijeka Trailu, jer je bila samo tjedan dana nakon Ultra Traila Vipava Valey od 110 kilometara, a teško je bilo i na Učka Trailu jer sam dva tjedna prije trčao 42 kilometra na Pohorje Trailu. Najdraža mi je Risnjak Trail. Organizacija Kvarner Trailsa je bila izvrsna, staze odlično pripremljene i lijepe za trčanje. Na Kvarner Trails se sigurno vraćam naredne godine’, kazao nam je Marjan.

U ženskoj konkurenciji uvjerljiva je bila Ula Kupec koja je skupila gotovo 100 bodova više od Suzane Alberini i Diane Vitković.

‘Ukupnu pobjedu nisam očekivala, ali mi je bio to cilj prije početka serije Kvarner Trails. S dečkom sam planirala sezonu baš oko utrka u Kvarneru, Maratonu četiri općine i Grossglockner traila. Sve utrke su bile odlične, iznenadila sam se i lijepom prirodom, posebno u nacionalnom parku Risnjak, gdje sam i pobijedila na Risnjak Trailu. Najteže mi je bilo na Hahliću gdje sam završila druga, iza domaće trkačice i od ove godine dobre prijateljice Darije Bostjančić. Bilo je jako vruće i vlažno, imala sam i probleme s hidracijom. Organizacija je na svim utrkama bila prva liga, Elvir i društvo su odradili jako dobar posao i na svim utrkama sam se osjećala kao kod kuće. Za kraj mogu reći da sam jako zadovoljna sezonom i da sam motivirana da se sljedeće godine još bolje pripremim i oborim još koji rekord. I da, svakako se veselim povratku na predivne trailove na Kvarneru’, prokomentirala nam je Ula svoju ukupnu pobjedu.

Tako je, dakle, završen Kvarner Trails 2017. Natjecatelji su puni hvale za organizaciju, a organizatori vjerojatno na sto muka kako iduće godine pripremiti još bolje Trailove i opravdati očekivanja rekreativaca i iskusnih trkača. Srećom, Elvir Sulić i njegov tim očito znaju svoj posao, pa uz malo mašte i puno vremena provedenih na pripremama utrke i osmišljavanjima staza, ne sumnjamo u novi uspjeh.

Ukupni rezultati Kvarner Trailsa (M):

  1. Marjan Zupančič (Slo) 579 (Rijeka 119, Hahlići 164, Risnjak 145, Učka 151)
  2. Pavle Kruljac (Hrv) 524 (Rijeka 126, Hahlići 144, Risnjak 121, Učka 133)
  3. Borut Zupet (Slo) 495 (Rijeka 136, Hahlići 154, Risnjak 113, Učka 92)
  4. Blaž Brečko (Slo) 475 (Rijeka 137, Hahlići 116, Risnjak 117, Učka 105)
  5. Miha Škulj (Slo) 431 (Rijeka 127, Hahlići 124, Risnjak 85, Učka 95)

Ukupni rezultati Kvarner Trailsa (Ž):

  1. Ula Kupec (Slo) 322 (Rijeka 96, Hahlići 104, Risnjak 79, Učka 43)
  2. Suzana Alberini (Hrv) 224 (Rijeka 71, Hahlići 73, Risnjak 33, Učka 47)
  3. Diana Vitković (Hrv) 217 (Rijeka 47, Hahlići 64, Risnjak 45, Učka 61)
  4. Ivana Hrenek (Hrv) 193 (Rijeka 59, Hahlići 28, Risnjak 45, Učka 61)
  5. Sonja Kreč (Hrv) 170 (Hahlići 64, Risnjak 45, Učka 61)

Neven Miladin
Foto Paulo Dukić, Jan Mastrović, Davor Pavlović

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top