Magazin Trčanje
UtrkeTrkački tulum 4.500 poslovnjaka na Zagrebačkom Velesajmu

Trkački tulum 4.500 poslovnjaka na Zagrebačkom Velesajmu

U Zagrebu je u četvrtak održana posljednja od četiri godišnje Magenta 1 B2B utrke na kojoj je sudjelovalo više od 4,5 tisuće rekreativaca iz 250 hrvatskim kompanija. Dakako, Magenta 1 B2B Run je i namijenjena isključivo poslovnoj zajednici te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji su udruženi u ekipe od najmanje tri trkača te zajedno izvan radnog mjesta jačaju timski duh i grade bolju povezanost.

Stazu od 5 kilometara na Zagrebačkom velesajmu pripremio je direktor utrke Robert Franjković i očito je da je svoj dio posla odradio odlično. Nasmijana lica ljudi u cilju otkrivala su ne samo pozitivnu energiju kojom su trkači zračili od starta, nego i zadovoljstvo radi sudjelovanja u tako velikoj i odlično organiziranoj utrci. Uostalom, na B2B utrkama nije primarni cilj ostvariti ludo dobro vrijeme, nego sudjelovati, družiti se i zabavljati prije, tijekom i nakon trke.

Naravno, kako to obično biva, svaka trka ima svoje pobjednike. U četvrtak su to bile ekipe Dovikivati d.o.o. – Shoutem u kategoriji malih poduzeća, Decathlon Zagreb u kategoriji srednjih poduzeća, a ekipa Opće bolnice Zabok i Bolnice hrvatskih veterana dominirala je među velikim kompanijama. U pojedinačnoj konkurenciji prvi su do cilja stigli Nikolina Šustić iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. i Matija Grabrovečki iz Opće bolnice Zabok i Bolnice hrvatskih veterana. Nagrada za NajFit tim pripala je Manning Croatia d.o.o. timu u kategoriji malih poduzeća, Johnson&Johnson d.o.o. među srednjim te ekipi Hrvatskog Telekoma d.d. za koju je trčalo čak 484 zaposlenika u kategoriji velikih kompanija.

‘Zagrebačko izdanje ovog poslovnog okupljanja potvrdilo je da je Magenta 1 B2B Run poslovni događaj godine koji na jednom mjestu okuplja najveći broj kompanija i zaposlenika. Ovako veliki odaziv potvrđuje da su kompanije prepoznale da Magenta 1 B2B Run doprinosi poboljšanju međusobne komunikacije zaposlenika i izgradnju zajedništva u poslovnim organizacijama’, izjavila je Dijana Vetturelli, inicijatoricom B2B projekta.

Trkači iz Hrvatskog telekoma, glavnog sponzora utrke, bili su najbrojniji na stazi.

‘Gotovo 500 zaposlenika Hrvatskog Telekoma sudjelovalo je na zagrebačkom događanju, a u sva četiri grada trčalo je više od 700 naših djelatnika. Nedavno smo proveli istraživanje o zadovoljstvu zaposlenika naše kompanije sudjelovanjem u utrci koje je pokazalo da više od 95 posto ispitanika smatra da bavljenje sportom poboljšava produktivnost na radnom mjestu, a jednaki postotak ih smatra da sudjelovanje u događaju pozitivno utječe na zadovoljstvo korporativnom kulturom kompanije u kojoj rade’, kazala nam je Marija Felkel, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.

Ovo jedinstveno poslovno okupljanje održava se već treću godinu, a Zagreb je četvrti u nizu gradova u kojima se održava Magenta 1 B2B Run. Prije Zagreba poslovnjaci su se okupili u Osijeku, Rijeci i Splitu te ih je u sva četiri grada sudjelovalo oko 6 tisuća.

Kompletni rezultati mogu se pronaći na web stranici Utrka.com, a foto galerija s više od 120 objavljenih slika sa staze na našoj FB  stranici.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top