Magazin Trčanje
1. Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail 2017

1. Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail 2017

When:
16. prosinac 2017. @ 12:00
2017-12-16T12:00:00+01:00
2017-12-16T12:15:00+01:00
Where:
Vrsar
Contact:

Utrke:

  1. Sunny – 29 km
  2. Urban – 16 km
  3. Fun&Run – 10 km
  4. Kids Trail Run

Natjecatelji u kategoriji Sunny na mjesto starta bit će prevezeni autobusima do poznate srednjevjekovne gradine Dvigrad među čijim je zidinama predviđen start utrke. Cilj utrke je u kampu Portosole. Kategorija Sunny je klasična hardcore trail utrka sa 800 metara uspona i 950 metara spusta na stazi od 29 km. Trasa utrke obiluje iznimno atraktivnim vizurama koja uz spomenuti Dvigrad obuhvaća najljepše vidikovce sa kojih puca pogled na Limski kanal. Sam teren zanimljiv je mix mediteranskog kamenjara i šumovitih predjela šume Kontija i obalnih šumaraka.

Kategorija Urban (16 km s 250 metara visinske razlike) koja je na rasporedu drugog dana svojevrsna je soft trail varijanta namijenjena kako klasičnim trail trkačima tako i onima koji više preferiraju cestu i urbano trčanje. Razlika u odnosu na klasično cestovno trčanje je u tome što urban trail varijanta obuhvaća uz standardne asfaltirane površine i mnoštvo stazica i makadama kroz tematske i klasične parkove te turističke kampove uz obavezne stepenice kroz stare gradske jezgre. Staza se kreće obalom od kampa Portosole k sjeveru te prolazi kroz stari grad Vrsar, kamenolom ispod njega, nekoliko kampova uz more, Park skulptura Dušan Džamonja, mjesto Funtana te se zatim vraća do cilja u kampu Portosole.

Kategorija Fun&Run (10 km sa 150 metara visinske razlike) zamišljena je kao rekreativna utrka za sve koji žele provesti dan u prirodi i uz laganu šetnju i trčanje.

Kategorija Kids Trail Run namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta do 14 godina.

Vrijeme održavanja utrka: Prvog dana u subotu 16. prosinca na rasporedu su dvije kategorije, Sunny i Fun&Run, dok je drugog dana 17. prosinca na rasporedu kategorija Urban te utrka za najmlađe Kids Trail Run.

Prijave: Web stranica utrke

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top