Magazin Trčanje
1. Kozjački Satarluk

1. Kozjački Satarluk

When:
9. rujan 2017. @ 8:30
2017-09-09T08:30:00+02:00
2017-09-09T08:45:00+02:00
Where:
Klis
Contact:
HPD Mosor
021 394 36

Utrka je 8. kolo Dalmatinske trail lige. Sve kategorije ove utrke se boduju, a sve bodove koje ostvarite ulaze u bodove za ukupan poredak Lige.

Prijave: Stotinka.hr

Vrijeme starta:

  • Velika: 8:30
  • Srednja: 9:30
  • Mala: 10:00

Start po kategorijama:

  • Velika: Labin Dalmatinski
  • Srednja: Prijevoj Malačka
  • Mala: Klis

Cilj za sve kategorije: Kliška tvrđava

Kotizacija po kategorijama:

  • Velika staza – 150 kn
  • Srednja staza – 125 kn
  • Mala staza – 100 kn

Mala staza namijenjena je šetačima, planinarima, rekreativcima i svima onima koji uživaju ili bi se željeli okušati u planinarenju.i kretanju po planinskom terenu tipičnom za ovi kraj. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i cijela označena oznakama organizatora.

Sami start je unutar tvrđave Klis gdje nakon hitca iz kubure se kreće stazom koja prolazi kroz Klis, te nakon laganog terena koji prođe u zagrijavanju, slijedi lagani spust do Gornjih Rupotina. Od tud se kreće na duži uspon do vrha Sv. Jure, gdje se pruža jedan od ljepših pogleda na Split, otoke i širu okolicu. Samim tim nije čudo da je crkva Sv. Jure po kojoj se vrh i zove, izgrađena na ostatcima prapovijesne gradine, a lokalitet je bogato arheološko nalazište. Pored crkve sudionici će imati na raspolaganju okrepu od pića i voća. Slijedi blagi spust križnim putem do prijevoja Blaca, nakon kojeg staza nastavlja pod impozantnom Bobanovom gredom sa čijih se terasa konstantno pružaju predivni vidici na Klis, Solin i Split. Kroz gredu se staza postepeno penje na greben, te slijedi kratka dionica karakterističnog planinskog terena za ovo područje – škrape. Na kraju te kraće zahtjevnije dionice dolazi se do ostataka gradine iz doba starih Ilira, čiji južni zid prkosi vremenu još i dan danas. To je ujedno i zadnja kontrolna točka, odakle se laganom stazicom spušta nazad u Klis, te u cilj unutar Kliške tvrđave. Staza je duga 10km i sadrži 500m kumulativnog uspona. Laganom šetnjom uz odmore cijela staze se prođe za 3 sata.

Za zainteresirane sudionike koji bi rađe prošli stazu u pratnji, biti će organizirana grupa koju će voditi lincencirani planinarski vodiči, članovi stanice planinarskih vodiča Split.

Srednja i Velika staza namijenjene su iskusnim natjecateljima i rekreativcima. Srednja staza prolazi uzdužno cijeli Kozjak, dok Velika staza uz Kozjak prolazi i preko planine Opor u Trogirskom zaleđu. Obje staze prolaze najatraktivnijim dijelovima Kozjaka gdje se izmjenjuju razni tereni od tehnički zahtjevnih staza krškog terena, golih travnatih trčljivih dionica, do staza kroz šume poznate Kozjačke česmine i maginje. Staza s grebena je zahtjevna, jednosmjerna i označena planinarskim markacijama, trakama gdje potrebno, te strelicama na križanjima. Gotovo svi dijelovi staze su pristupačni za brzu reakciju u slučaju nezgode. Srednja staza je duga 25km i sadrži 1200m kumulativnog uspona. Velika staza duga je 35km i sadrži 1850m kumulativnog uspona.

Cilj svih kategorija je unutar zidina Kliške tvrđave gdje će se servirati topli obrok i piće uz glazbu uživo u tom nesvakidašnjem ambijentu. Dodijela nagrada održati će se za malu kategoriju u 14h, dok će se dodijela za Srednju i Veliku kategoriju održati pola sata nakon što svi trećeplasirani prođu kroz cilj.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top