belfast noir review essay how to practice writing essays disaster planning for businesses ideas for photo essays research papers on network security
Magazin Trčanje
1. Kozjački Satarluk

1. Kozjački Satarluk

When:
9. rujan 2017. @ 8:30
2017-09-09T08:30:00+02:00
2017-09-09T08:45:00+02:00
Where:
Klis
Contact:
HPD Mosor
021 394 36

Utrka je 8. kolo Dalmatinske trail lige. Sve kategorije ove utrke se boduju, a sve bodove koje ostvarite ulaze u bodove za ukupan poredak Lige.

Prijave: Stotinka.hr

Vrijeme starta:

  • Velika: 8:30
  • Srednja: 9:30
  • Mala: 10:00

Start po kategorijama:

  • Velika: Labin Dalmatinski
  • Srednja: Prijevoj Malačka
  • Mala: Klis

Cilj za sve kategorije: Kliška tvrđava

Kotizacija po kategorijama:

  • Velika staza – 150 kn
  • Srednja staza – 125 kn
  • Mala staza – 100 kn

Mala staza namijenjena je šetačima, planinarima, rekreativcima i svima onima koji uživaju ili bi se željeli okušati u planinarenju.i kretanju po planinskom terenu tipičnom za ovi kraj. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i cijela označena oznakama organizatora.

Sami start je unutar tvrđave Klis gdje nakon hitca iz kubure se kreće stazom koja prolazi kroz Klis, te nakon laganog terena koji prođe u zagrijavanju, slijedi lagani spust do Gornjih Rupotina. Od tud se kreće na duži uspon do vrha Sv. Jure, gdje se pruža jedan od ljepših pogleda na Split, otoke i širu okolicu. Samim tim nije čudo da je crkva Sv. Jure po kojoj se vrh i zove, izgrađena na ostatcima prapovijesne gradine, a lokalitet je bogato arheološko nalazište. Pored crkve sudionici će imati na raspolaganju okrepu od pića i voća. Slijedi blagi spust križnim putem do prijevoja Blaca, nakon kojeg staza nastavlja pod impozantnom Bobanovom gredom sa čijih se terasa konstantno pružaju predivni vidici na Klis, Solin i Split. Kroz gredu se staza postepeno penje na greben, te slijedi kratka dionica karakterističnog planinskog terena za ovo područje – škrape. Na kraju te kraće zahtjevnije dionice dolazi se do ostataka gradine iz doba starih Ilira, čiji južni zid prkosi vremenu još i dan danas. To je ujedno i zadnja kontrolna točka, odakle se laganom stazicom spušta nazad u Klis, te u cilj unutar Kliške tvrđave. Staza je duga 10km i sadrži 500m kumulativnog uspona. Laganom šetnjom uz odmore cijela staze se prođe za 3 sata.

Za zainteresirane sudionike koji bi rađe prošli stazu u pratnji, biti će organizirana grupa koju će voditi lincencirani planinarski vodiči, članovi stanice planinarskih vodiča Split.

Srednja i Velika staza namijenjene su iskusnim natjecateljima i rekreativcima. Srednja staza prolazi uzdužno cijeli Kozjak, dok Velika staza uz Kozjak prolazi i preko planine Opor u Trogirskom zaleđu. Obje staze prolaze najatraktivnijim dijelovima Kozjaka gdje se izmjenjuju razni tereni od tehnički zahtjevnih staza krškog terena, golih travnatih trčljivih dionica, do staza kroz šume poznate Kozjačke česmine i maginje. Staza s grebena je zahtjevna, jednosmjerna i označena planinarskim markacijama, trakama gdje potrebno, te strelicama na križanjima. Gotovo svi dijelovi staze su pristupačni za brzu reakciju u slučaju nezgode. Srednja staza je duga 25km i sadrži 1200m kumulativnog uspona. Velika staza duga je 35km i sadrži 1850m kumulativnog uspona.

Cilj svih kategorija je unutar zidina Kliške tvrđave gdje će se servirati topli obrok i piće uz glazbu uživo u tom nesvakidašnjem ambijentu. Dodijela nagrada održati će se za malu kategoriju u 14h, dok će se dodijela za Srednju i Veliku kategoriju održati pola sata nakon što svi trećeplasirani prođu kroz cilj.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Doris Mujagić 091/7638057

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top