Magazin Trčanje
UtrkeTrčanjem otkrijte sve tajne netaknute prirode Žumberka

Trčanjem otkrijte sve tajne netaknute prirode Žumberka

Ljubitelji trčanja itekako znaju što sve nude nepregledne zelene staze Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a upravo ovo područje domaćin je etablirane međunarodne utrke Salomon Žumberak trail koja se održava od 28. do 30. lipnja.

Već tradicionalno, i ove će se godine okupiti trkači i rekreativci iz cijelog svijeta kako bi uživali u odlično organiziranom natjecanju, ali i prirodnim ljepotama kraja.

Utrku organizira Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme, a njezin predsjednik Mladen Budinšćak dobro je poznato ime u svijetu trčanja koji uvijek nastoji donijeti element iznenađenja za sve one koji će sudjelovati na njihovoj utrci.

Želja nam je privući ljude u naš jaskanski, žumberački i samoborski kraj, a sigurni smo kako se većina njih uvijek rado i vraća‘, ističe Budinšćak.

Iako utrka nije nimalo laka, organizatori su mislili na sve, pa su u tri dana koliko traje ova sportsko – turistička manifestacija, pripremili čak deset različitih utrka. Osim trail trčanja, ove godine organizirana je XC MTB ŽUT biciklistička utrka, a u dvije dužine bit će organizirano i 5. kolo Prvenstva Hrvatske u Nordijskom hodanju.

Najzahtjevnija trail utrka na 35 km odabrana je za trkače koji su spremni pomaknuti svoje granice te uživati u ljepotama netaknute prirode. Staza starta u mjestu Dragovanščak te vodi po šumskoj stazi preko vrha Rešpeternica do sela Tihočaj, a nakon toga valovito prolazi vrhovima Zečak, Japetić i Plešivica. Sama završnica staze ide kroz prekrasne vinograde jaskanskog kraja i završava u centru Jastrebarskog u Perivoju dvorca Erdödy. Ova utrka je odabrana kao jedna od kvalifikacijskih utrka za Golden Trail national series 2024 (Slo/Cro/Hun).

Osim toga, trkači će se moći okušati i na utrkama na 8, 15 i 22 km, a svaka od njih donosi uzbuđenje prolaska prekrasnim dijelovima prirode.

Organizirane su i Wake up i Warm up utrke, sve kako bi se natjecatelji što bolje zabavili i zadržali u druženju na svježem zraku. Mamac je svakako i bogati startni paket kojim dominira uvijek atraktivna majica, uz poklone sponzora, expo sajam izlagača sportske opreme, te sadržajan i zanimljiv program u tri dana događanja.

Prijave su otvorene putem Stotinke do 17. lipnja.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top