Magazin Trčanje
UtrkeDu Motion ispunio gradske ulice trkačima iz cijelog svijeta

Du Motion ispunio gradske ulice trkačima iz cijelog svijeta

Fantastičan doživljaj, uživali smo u svakoj minuti, svakako se ponovo vraćamo, mogao bi glasiti jednoglasni sažetak dojmova tisuća odlično raspoloženih trkača odmah nakon prolaska kroz cilj na Stradunu, početnoj i završnoj točki svih utrka koje su se ovaj vikend odvijale u sklopu Du Motion – Runners’ DaysDubrovnik.

‘Ovogodišnje brojke su izvanredne, osim što smo rasprodali unaprijed sve utrke, u samoj se organizaciji nalazi oko 800 ljudi, koji su svi doprinijeli ovakvom uspjehu osmog Du Motiona. Posebno hvala svima koji su se uključili u utrku 5K i trčanjem i navijanjem pružili podršku malom Marku koji je bio s nama sve ove protekle dane’, izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Polumaratonsku utrku, koja se ove godine trčala po ponešto izmijenjenoj, ali i dalje vrlo atraktivnoj trasi uz obalu, u muškoj su kategoriji najbrže istrčali John Mieszczanski – USA (1:15:00), Željko Cota – Triatlon klub Dubrovnik (1:15:24) i Andrii Churanov – UKR (1:15:40), dok su među ženama slavile Amerikanka Lauren Johnson (1:27:42), Irkinja Tara Malone (1:33:15) i Britanka Katie Horton (1:33:38).

Humanitarnu 5K najbrže je istrčao Poljak Patryk Sobczyk s rezultatom 17:08, postavivši tako i novi rekord ove utrke. Za njim su došli Emil Hastor – AK Goražde (17:26) i prošlogodišnji pobjednik, Slovenac Max Gerlič (18:40). U ženskoj je kategoriji slavila Luciana Benić iz Gimnazije Dubrovnik (22:51), nakon koje su u cilj utrčale Merjema Suman – AK Goražde (24:57) i Iris Solomun – Atletski klub Dubrovnik (25:53).

Subota je protekla u znaku utrke s najljepšim pogledom na grad, Utrke zidinama. Na njoj se na pobjednički postolje po već treći put popeo Luka Đurović, ovaj put s rezultatom 12:20:22. Drugo mjesto u poretku zabilježno je Damiru Primorcu (12:50:55), inače počasnom konzulu Republike Koreje, a treće, s gotovo identičnim rezultatom, Ivanu Kličanu (12:50:93). Među ženama najbrže su bile Nina Mijoč (14:41:73), Melanie Nicolle iz Guernseya (15:14:84) i Mirna Marović (15:35:33).

Nakon Utrke zidinama Stradun su ispunili veselje i smijeh petstotinjak dubrovačkih vrtićaraca i mlađih osnovnoškolaca, koji svake godine s iznimnom radošću sudjeluju u Dječjoj utrci Orlando.

Uz trkače iz 50 zemalja svijeta Du Motion se još jednom potvrdio kao najinternacionalniji događaj ove vrste ne samo u Hrvatskoj, već i regiji, a fenomenalna atmosfera, nevjerojatna energija i oduševljeni trkači puni hvale za doživljeno najbolja su pozivnica za iduće izdanje ove popularne sportske manifestacije. Stoga zaokružite već sad na kalendaru 26. i 27. travnja 2025.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top