Magazin Trčanje
UtrkeWings for Life World Run: Ima li uzbudljivijeg mjesta od Zadra

Wings for Life World Run: Ima li uzbudljivijeg mjesta od Zadra

Eh, da, to je to – naš omiljeni globalni trkačko-humanitarni spektakl u 2024. godini polako ulazi u svoje drugo desetljeće. Stotine tisuća zaljubljenika u kretanje ponovno će 5. svibnja trčati za one koji ne mogu, a posebno veselo bit će u Zadru, na jednoj od najvažnijih Wings for Life World Run utrka.

Zadar iz godine u godinu svjedoči atmosferi s kakvom se ne može mjeriti niti jedna druga lokalna trkačka utrka, što posebno dolazi do izražaja prije samog starta. Tada svi postanemo iznimno emotivni, zbog prizora oko nas koji dokazuju koliko nas daleko može odvesti naše zajedništvo. Neki od tih prizora bili su zaista nevjerojatni…

Na Wings for Life World Run utrci dosad je sudjelovalo više od milijun natjecatelja, a neki od njih vraćaju se iz godine u godinu, još od samih početaka ove važne utrke. Baš prvo izdanje 2014. godine bilo je posebno, jer već tada je u Zadru nekoliko tisuća trkača i trkačica velikog srca prepoznalo važnost Wings for Life World Runa. Start je te godine bio posebno uzbudljiv i emotivan. Predstavljao je početak našeg trčanja za one koji ne mogu.

Na Wings for Life World Runu vlada zajedništvo kakvo je teško postići na bilo kojem drugom sportskom događaju. Svi trčimo za jedan cilj i punim srcem podržavamo natjecatelje u kolicima, uvjereni da će i oni jednog dana dobiti priliku s nama trčati. To zajedništvo bilo je posebno lako uočiti 2017. godine, kad smo svi trčali u istim majicama. Prizori sa starta u Zadru tada su bili zaista upečatljivi, jer odaslana je jasna zajednička poruka da nećemo odustati sve dok ozljede leđne moždine ne postanu izlječive.

Jednaku sliku iz Zadra zajedno ćemo poslati u svijet i 5. svibnja 2024. jer se globalni partner utrke, adidas, pobrinuo da svi sudionici službene utrke na lokaciji, ali i neke od utrka uz aplikaciju, uz prijavu dobiju i funkcionalnu majicu.

Poseban je bio i start 2019. godine u Zadru, jer među nama je bio trostruki globalni pobjednik Aron Anderson. Radi se o Šveđaninu koji je svojim hrabrim nastupima u kolicima pokazao da svatko od nas može rušiti vlastite granice. Baš on drži rekord utrke od 92,14 prijeđenih kilometara u Dubaiju 2017. godine. Aron možda 2019. godine nije pobijedio na zadarskoj utrci, ali ga je bilo sjajno vidjeti među nama, kao i brojne druge natjecatelje i natjecateljice u kolicima čijim se nastupima posebno veselimo.

Wings for Life World Run nekoliko se puta trčao na kišnu svibanjsku nedjelju u Zadru. Međutim, dosad je svaki put sunce svejedno izašlo, baš prije starta utrke. Posebno čarobno je to izgledalo 2022. godine, kad se kiša spustila sat vremena prije starta utrke. No, desetak minuta prije nego je označen početak Wings for Life World Runa sunce je obasjalo Liburnsku obalu, a hladnoću je zamijenila toplina. Mnogi su tada pomislili da je takav scenarij rezultat zajedničke pozitivne energije koja je uspješno otjerala oblake.

Ipak, kiša je sudionike ponovno dočekala na 15. kilometru dionice. Nitko se nije bunio…

Za kraj, svakako vrijedi spomenuti deseto Wings for Life World Run izdanje u 2023. godini koje smo u Zadru proslavili sa stilom. Utrka je bila krcata trkačkim entuzijastima velikog srca, a na vrhu se vodila uzbudljiva borba i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Što je najvažnije, prikupljena su dodatna vrijedna sredstva za klinička istraživanja ozljeda leđne moždine, a svi smo dobili novu energiju da ustrajemo u ovoj prekrasnoj humanitarno-trkačkoj priči sve do dana pronalaska lijeka.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top