Magazin Trčanje
TekstoviSastavite listu utrka i – krenite!

Sastavite listu utrka i – krenite!

Stiglo nam je proljeće, barem prema temperaturama, što su idealni uvjeti za sportska natjecanja na otvorenom. Iskusniji su preko zime radili na formi i marljivo skupljali kilometre, a početnici su slavili male pobjede nakon svakog treninga. Svaki prijeđeni kilometar označavao je njihovu predanost, učenje o vlastitim mogućnostima i postizanje osobnih ciljeva. Proljeće donosi dodatni poticaj i motivaciju za sve ljubitelje trčanja, a Zagrebački proljetni cener, koji već ima legendaran status među trkačima, idealna je utka za provjeru forme ili prvu utrku.

Ali što je s malim utrkama ili onima koje će tek imati premijerno izdanje? Tu je Race Mango, online platforma koja se koristi kao kalendar događanja kako bi svi zaljubljenici u sport mogli pratiti trendove, utrke i natjecanja diljem svijeta. Radi se o novom projektu iza kojeg stoji iskusni tim inovatora, zaljubljenika u trčanje, natjecanja, adrenalin i prirodu.

Kalendar se redovito ažurira, svaki dan se unese po nekoliko događanja – trčanje, biciklizam, triatlon, canicross i sve popularniji OCR. Race Mango tim aktivno prati stranice i društvene mreže organizatora, ali također pozivaju organizatore da jave detalje vezane uz događanja na mail,  putem društvenih mreža ili klikom na gumb Dodaj događanje na Race Mango kalendaru. Tako će utrke brže pronaći svoje mjesto u kalendaru i doprinijeti sveobuhvatnosti informacija o sportskim događanjima. Osim toga, Race Mango organizatorima pruža mogućnost kreiranja profila, omogućujući im da sami unose informacije o događajima čim definiraju datum ili raspis.

‘Reakcije organizatora su pozitivne, uvijek im je drago vidjeti da podržavamo njihove projekte. Često se javljaju manji organizatori ili organizatori iz susjednih zemalja s upitom možemo li unijeti i njihove utrke. Naš odgovor je uvijek potvrdan jer, sada kada ponovno možemo slobodno putovati, trkači sve više istražuju nove destinacije i utrke. Također, nudimo opciju pretraživanja putem karte, što olakšava pronalazak utrka koje se održavaju u njihovoj blizini ili koje bi mogli uključiti u svoj godišnji odmor’, naglašava Ivan Borić, odgovoran za razvoj projekta.

Osim za promociju događanja, organizatori mogu koristiti platformu za samu organizaciju utrka. Mogu detaljno objaviti sve relevantne informacije, uključujući datum, vrijeme, lokacije, mape staza, startnine, vrste sportova i pravila natjecanja. Preko nadzorne ploče mogu jednostavno rješavati administrativne zadatke – pratiti stanje uplata, statistike prijavljenih po utrkama (spol, senioritet, pregled natjecatelja po državama) te pristupiti ostalim korisnim podacima, kao što su veličine majica i vrste obroka. Mogu koristiti i digitalno mjerenje vremena koje zamjenjuje klasični papir, olovku i štopericu. Ta opcija je savršena za manje utrke i lige, ali ako vam je potrebno mjerenje vremena na čip aplikacija ima podršku timing timovima – možete napraviti izvoz startne liste, predati ju timing timu te po završetku utrka uvesti rezultate na samu platformu.

Kako bi podržali njihov rad, zapratite ih na društvenim mrežama (Instagram, Facebook, Discord), upoznate ih na Ceneru te da napravite profil na platformi i sastavite listu utrka na kojima želite sudjelovati ove sezone.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top