Magazin Trčanje
VijestiSolarno punjenje u Garmin pametnim satovima

Solarno punjenje u Garmin pametnim satovima

Trajanje baterije na Garmin pametnim satovima je dugo — govorimo o danima i tjednima, a ne satima. A uz solarno punjenje koje je dostupno kao dodatna pogodnost na odabranim Garmin pametnim satovima, možda ćete čak moći izmjeriti trajanje baterije u mjesecima.

Kako funkcionira solarno punjenje u pametnim satovima?

Solarno punjenje omogućeno je jednim poluprozirnim slojem solarnih ćelija koje su spojene između stakla i zaslona pametnog sata. Ovaj sloj, koji se sastoji od dvije različite gustoće sunčevih tragova, prikuplja energiju sunca i pretvara je u električnu energiju za punjenje baterije.

Možda čak i ne možete reći da pametni sat ima solarnu komponentu. Solarni panel je proziran i proteže se cijelim zaslonom brojčanika sata kako bi privukao sunčevu energiju, dajući vam dodatno povećanje napunjenosti ako je potrebno.

Tehnologija solarnog punjenja uključuje ili Power Glass ili Power Sapphire, strateški postavljene između zaslona sata i pokrovne leće. Za Power Sapphire leću, solarna komponenta zaštićena je slojem safira koji se napaja solarnom energijom, drugog najtvrđeg prozirnog materijala nakon dijamanta.

Zabavna činjenica: solarno punjenje je prvi put lansirano u Garmin uređaju 2019. u seriji fēnix 6.

Koji su benefiti solarnog punjenja u pametnim satovima?

Glavna prednost je trajanje baterije. Solarno punjenje daje vam snagu koja vam je potrebna da iskoristite vrijeme provedeno vani, produljite trajanje baterije i, na kraju, dulje radite ono što volite.

Iako nije zamišljen kao primarni izvor punjenja, intenzitet sunčeve svjetlosti vidljivo je prikazan na brojčaniku sata ili widgetu za intenzitet sunčeve svjetlosti, pokazujući količinu primljene sunčeve svjetlosti. Ova funkcija je korisna za one koji uživaju u aktivnostima na otvorenom jer produljuje trajanje baterije bez napora. Solarno punjenje je suptilno i besprijekorno integrirano bez ugrožavanja funkcionalnosti sata.

Na kompatibilnim biciklističkim računalima, kao što su Garmin Edge 840 Solar i Edge 1040 Solar, solarna energija se pretvara u opipljive metrike, kao što je “dobivena vožnja”, nudeći vozačima jasno razumijevanje utjecaja solarne komponente – približno 20 dodatnih minuta baterije za svaki sat vožnje sa solarom.

Sa serijom Instinct 2 Solar i Instinct 2X Solar, možda ćete moći postići neograničen vijek trajanja baterije. Primijetit ćete simbol beskonačnosti umjesto broja preostalih dana na vašem pametnom satu.

Brine vas gledanje brojčanika sata na izravnoj sunčevoj svjetlosti? Nema potrebe. Garmin pametni satovi na solarni pogon koriste memoriju u tehnologiji prikaza piksela, koja poboljšava čitljivost na izravnoj sunčevoj svjetlosti bez potrebe za pozadinskim osvjetljenjem.

A ako jednostavno zaboravite napuniti sat prije nego što krenete u avanturu i on se na kraju pokvari, možete ga ostaviti na suncu i on će se ponovno uključiti.

Koji Garmin proizvodi imaju solarno punjenje?

Tehnologija solarnog punjenja ugrađena je u sljedeće linije proizvoda:

Dobivanje najboljeg solarnog punjenja

Kako biste maksimizirali svoje iskustvo solarnog punjenja, osigurajte da su leća ili zaslon izravno okrenuti prema suncu. Nošenje uređaja s lećom izloženom sunčevoj svjetlosti, izvan rukava, povećava upijanje sunca. Važno je napomenuti da solarno punjenje nadopunjuje trajanje baterije vašeg uređaja, ali nije dizajnirano da zamijeni primarne izvore punjenja. Vremenski uvjeti i položaj sunca mogu utjecati na učinkovitost punjenja.

Sada kada imate bolju predodžbu o tome kako funkcionira solarno punjenje, učinite prvi korak prema ostvarenju svojih strasti istražujući Garmin pametne satove s mogućnostima solarnog punjenja.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top