Magazin Trčanje
UtrkeRekordni odaziv djece na Božićnoj utrci u Biogradu

Rekordni odaziv djece na Božićnoj utrci u Biogradu

U subotu je u Biogradu na Moru održana treća Božićna utrka pod organizacijom Atletskog kluba Biograd. Ovogodišnje izdanje utrke uvelike se razlikuje od prošlih budući da je na istu bilo prijavljeno više od 160 djece, što je dvostruko više nego prvu i drugu godinu zajedno.

Utrku je otvorio Damir Aljinović, predsjednik Atletskog kluba Biograd i organizator utrke te zahvalio svima na dolasku:

‘Treću godinu smo tu i imamo puno više prijava nego što smo očekivali. Puno hvala svim sponzorima i roditeljima iz kluba koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi utrke ove godine i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja svima onima koji su prvi put ovdje. Uživajte u ovom predivnom danu’.

Cjelokupno događanje počelo je s najmlađima u 9:30 ujutro utrkom za djecu do šest godina starosti na 100 metara. Nakon utrke za predškolce redom prema starosti natjecali su se osnovškolci u utrkama na 200 metara, 300 metara, 400 metara i 500 metara. Utrke su trajale sat vremena, nakon čega je zlatne, srebrne i brončane medalje  mladim trkačima i trkačicama uručila Ivana Stamičar, predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru.

Iako je jaka bura u jutarnjim satima otežavala organizaciju, neposredno prije utrke za odrasle vjetar je počeo znatno jenjavati, stoga su članovi Vespa kluba Zadar svečano otvorili i predvodili utrke na 1 kilometar, 5 kilometara i memorijalnu utrku Ten 4 Jole na 10 kilometara.

Najbolje tri natjecateljice utrke na 1 kilometar bile su Neda Kožar koja je osvojila zlato, Senka Šarić koja je osvojila srebro te Anamarija Pilipović broncu. Najbolji muški natjecatelji navedene utrke bili su Juraj Bilaver (zlato), Boško Rušinič (srebro) i Željko Števanja (bronca).

Prvo mjesto utrke na 5 kilometara osvojili su Mia Tudor i Marin Ćalušić. Drugo mjesto pripalo je trkačici Karmen Galac i natjecatelju Ivanu Ćalušiću, a treće mjesto osvojili su Bruna Karadža i Matija Čirjak.

Utrka koja je imala poseban značaj ove godine bila je memorijalna utrka za pokojnog trenera Josipa Tomića, poznatom po nadimku Jole. Najbolje natjecateljice utrke „Ten 4 Jole“ bile su Iva Pavić koja je osvojila zlatnu medalju te Marta Ćalušić koja je osvojila broncu. Najuspješniji i najbrži natjecatelj bio je Željko Birkić, koji je dva kruga oko Biograda otrčao za samo 37 minuta i 42 sekunde. Drugo mjesto pripalo je Mati Grginoviću te je treće mjesto osvojio Marko Sušić. Također, dodijeljeno je posebno priznanje najmlađem natjecatelju navedenih utrka, Emilu Jonesu.

‘Znamo zašto trčimo. Svi smo mi tu sportski entuzijasti. Svatko je izabrao onoliko koliko može i svi smo se lijepo družili. Moja najveća motivacija bio je pokojni Josip Tomić – Jole. On je bio sportski zanesenjak, vizionar. Mi smo se znali kroz sport i godinama me nagovarao da krenem s trčanjem. Inače sam se bavio nogometom i govorio mu da ima vremena te sam se trčanjem počeo baviti prije četiri godine. Puno je on talenata pronašao i znao je prepoznati talentirane mlade sportaše. Današnja zlatna medalja dokazala je da je u mom slučaju bio u pravu’, istaknuo je Željko Birkić, najbolji natjecatelj memorijalne utrke Ten 4 Jole posvetiši svoju pobjedu pokojnom treneru.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top