Magazin Trčanje
UtrkeHrvatska na Tajvanu traži potvrdu da je dio elite u trčanju na 24 sata

Hrvatska na Tajvanu traži potvrdu da je dio elite u trčanju na 24 sata

Nepunih mjesec dana nakon osvajanja brončane ultramaratonske medalje u ženskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu na 50 kilometara, održanom u Indiji, naše najbolje ultrašice i po prvi put i ultraši pripremaju se za novo veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata. Kompletna reprezentacija već se nalazi na Tajvanu (Kineskom Tajpehu) i prilagođava se uvjetima u kojima će se 1.  prosinca održati natjecanje na kojem smo dosad nastupili četiri puta, uvijek isključivo sa ženskom ekipom.

No, veliki napredak hrvatske ultra scene kojemu svjedočimo posljednjih godina osigurao je da na Tajvanu konačno imamo i zaista dobru mušku reprezentaciju. Zdravko Jadrijev, Hrvoje Vlašić, Tomislav Poljak, Nenad Ostojić, Juro Buljan, Goran Đogolović, Mislav Krmpotić i Luka Kumić naći će se na startu utrke na kojem će sudjelovati ukupno 147 muškaraca, a momčadski, s obzirom na individualne rezultate, naša muška reprezentacija nalazi se na 14. mjestu (od 30 momčadi).

Ženska ekipa trčat će 24 sata već peti put, a dosad je najbolji ekipni plasman ostvaren 2017. godine u irskom Belfastu kad su Antonija Orlić, Veronika Jurišić i Paula Vrdoljak istrčale ukupno 660.661 kilometara, što je bilo dovoljno za odlično 5. mjesto na svijetu.

Na Prvenstvo smo došli kao 14. reprezentacija svijeta u muškoj konkurenciji i kao deveta ekipa u ženskoj konkurenciji, što znači da smo u obje konkurencije u prvoj polovici najboljih na svijetu. Međutim, s obzirom na to da imamo nekoliko jako dobrih debitanata bez dosadašnje statistike u ovoj disciplini, mislim da u obje konkurencije možemo biti bolji za nekoliko mjesta u odnosu na status uoči početka natjecanja. Koliko bolje, ne znam, jer se radi o jako nepredvidivoj disciplini, ali bio bih jako zadovoljan da skinemo po tri zemlje koje su ispred nas i tako napravimo korak više prema vrhu za koji ćemo biti spremni za 2-3 godine. Mladi smo, s puno novih i odličnih trkača i ovo će iskustvo svima jako dobro doći za iskušenja u narednim godinama’, javio nam je s Tajvana izbornik Dragan Janković i dodao:

‘U prosjeku godina smo najmlađa ženska ekipa na Prvenstvu, a dvije od tri najmlađe trkačice su Ines Jozić i Ines Bašić koje imaju već sad vrlo ozbiljne rezultate na duplo kraćoj disciplini od 12 sati – Jozić 138 kilometara i Bašić 134 kilometara. Uz to, na Tajvanu smo sa 17 članova najbrojnija ekipa koja je doputovala ovdje. Brojniji od nas su samo domaćini koji na listi ultraša imaju maksimalnih 18 članova’.

Na Svjetskom prvenstvu će sudjelovati 41 zemlja s ukupno 263 ultraš(ic)a, a start je u petak u 10 sati po lokalnom vremenu. Tajvan je na plus 7 sati u odnosu na Hrvatsku. Stream utrke najavljen je YouTubeu.

Reprezentacija Hrvatske u Tajvanu:

Zdravko Jadrijev (MK Marjan), Hrvoje Vlašić (AK Sljeme), Tomislav Poljak (AK Dugo Selo), Nenad Ostojić (OKIT Vodice), Juro Buljan (AK Maksimir), Goran Đogolović (AK Sljeme), Mislav Krmpotić (AK Velebit 2001), Luka Kumić (AK Nova Gradiška) Paula Vrdoljak (AK Sljeme), Ankica Pavlović (UMK Mazator), Mirjana Šimek Bilić (AK Sljeme), Ines Jozić (UMK Mazator), Veronika Jurišić (AK Sljeme), Ines Bašić (AK Sljeme), Katarina Bekavac (AK Sljeme), Martina Mičić Luštica (AK Sljeme), Kristina Tenšek (AK Sljeme)

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top