Magazin Trčanje
TekstoviHedonizam i trčanje

Hedonizam i trčanje

Slikoviti pejsaži, čisto more, bogata povijest, odlična kuhinja i gostoprimstvo koje ćete pamtiti cijeli život samo su mali dio onoga što Novigrad nudi svojim gostima. Komadić raja u kojem baš svatko može pronaći nešto za sebe nalazi se na zapadnoj obali Istre, samo 20-tak kilometara od granice sa Slovenijom i 15-tak kilometara od Umaga i Poreča, 75 kilometara od pule i tamošnje zračne luke. Rijeka Mirna ulijeva se u Jadransko more manje od tri kilometra od središta grada, a cijela okolica isprepletena je uređenim vinogradima, šetnicama, trailovima i mističnim gradićima.

Turistički gledano, Novigrad je sve što možete poželjeti ako ste pomalo hedonist, ljubitelj avanture i istraživač u duši. Ako ste k tome barem malo u formi, tad vam se otvaraju nevjerojatne mogućnosti. Kajak, bicikl, trčanje, šetnja plažom i pomalo zabačenim single trackovima kao da zovu goste. Uostalom, nije ni čudno da su grad i okolica postali svjetski poznata destinacija uz svu tu prirodnu ljepotu i bogatu povijest.

Ono što je možda i najzanimljivije za novigradsku regiju je razvoj rekreativnog turizma. Ugodna klima i dobar položaj već desetljećima koriste brojni manji nogometni klubovi za pripreme svojih igrača, na 20-tak teniskih igrališta nerijetko gostuju ugledne domaće i europske škole tenisa, a biciklističke staze koje se protežu desecima kilometara omogućile su i razvoj rekreativnog trčanja. Pritom nema veze jeste li cestovni trkač koji će trenirati gradskim ulicama i cestama uz plažu i vinograde ili okorjeli ljubitelj traila koji traži izazovne šumske staze, u oba slučaja pronaći ćete ono što tražite.

Ako ste trkač i niste sigurni kako i gdje organizirati svoje treninge dok ste u Novigradu, tad obavezno potražite GPS logove na internetu, puno rekreativaca već je objavilo rute svog trčanja, mogli bi se (ugodno) iznenaditi što sve možete vidjeti i doživjeti na svojoj rekreativnoj trkačkoj avanturi.

Svemu treba dodati i odlični Novigrad Run, utrku koja je prijašnjih godina bila organizirana početkom listopada, no od 2023. prebačena je u novi termin, početkom prosinca. S obzirom na nadolazeći Advent i tople dane koji su u Istri pravilo i tijekom kalendarske jeseni/zime, nema nimalo sumnje da će ionako uspješna utrka i dodatno rasti.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top