Magazin Trčanje
UtrkeZagrebački maraton 2023: Atraktivne staze, navijački punktovi, krasna medalja

Zagrebački maraton 2023: Atraktivne staze, navijački punktovi, krasna medalja

Tek nas desetak dana dijeli od 31. Zagrebačkog maratona, najveće hrvatske nacionalne utrke koja će i ove godine startati na središnjem zagrebačkom trgu, a za razliku od proteklih godina, sve utrke počet će i završiti na Trgu bana Josipa Jelačića. Garmin 10k, polumaraton i maraton i ove će godine trčati tisuće ljudi, domaćih trkača, ali i veliki broj stranaca, a svi će nakon prolaska ciljem dobiti izvrsno dizajniranu medalju, pravi mali umjetnički rad Siniše Marekovića.

Također, u odnosu na prethodne godine, sve staze Zagrebačkog maratona su puno atraktivnije, jer prolaze nekim od najljepših dijelova starog dijela grada, a duž staze bit će smješteno i nekoliko navijačkih punktova koji će nesumnjivo davati potrebni poticaj trkačima da ustraju u jurnjavi prema cilju. Tako će Ožujsko korner biti smješten na križanju Frankopanske i Ilice, Red Bull će nesumnjivo stvoriti pravi navijački spektakl ispred Muzičke akademije, a navijački kutak koji će organizirati Omega škola trčanja bit će smješten preko puta Name u Ilici, dakle tek koju stotinu metara prije cilja.

Trkači koji su već sudjelovali na Zagrebačkom maratonu znaju da se rijetko događalo da je vrijeme na utrci bilo istovjetno dvije godine uzastopno. Jedne godine je sniježilo, druge je bilo vruće, a bilo je tu i kiše, jakog sjevernog vjetra… Ove godine (opet) je najavljeno lijepo vrijeme. Jutarnja temperatura od oko 11 stupnjeva Celzijusa vrlo brzo će narasti na 21 i više, što će sigurno pogodovati većini trkača.

Za kraj naglasimo da su organizatori utrke produljili mogućnost prijava do 29. rujna te da će se startni paketi dijeliti od 4. do 6. listopada u Atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu od 13 do 19 sati i u subotu, 7 listopada dakle dan učio starta Zagrebačkog maratona, u šatoru kod Manduševca na Trgu bana Jelačića od 10 do 20 sati.

Neven Miladin
Foto Zagreb maraton 2022.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top