Magazin Trčanje
UtrkePula maraton i Visualia festival spremni za novi trkački show

Pula maraton i Visualia festival spremni za novi trkački show

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRunom glavni su nositelji organizacije sportsko-rekreativne manifestacije 5. Pula Marathon koja se održava i uz pokroviteljstvo Grada Pule te partnera utrke Arena Hospitality Group. Na današnjoj konferenciji za medije obratili su se: Sanja Cinkopan Korotaj direktorica Turističke zajednica Grada Pule, Robert Franjković iz AK Maraton 2000, Andrea Petrić Arena Hospitality Group i Ivona Močenić dogradonačelnica  Grada Pule.

‘Ono što nas i ove godine očekuje je bogat program te pravi užitak trčanja kroz Pulu dok je u isto vrijeme i Visualia Festival. Trkačima i ostalim posjetiteljima Pule bit će ovo prava atrakcija, doživjeti Pulu pod svjetlima festivala svjetla uz bogat zabavni i sportski program’, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Posebno veseli činjenica da oko 70 posto od ukupno prijavljenih trkača nije s područja Pule i Istre, a sigurno oko 50-tak posto je baš inozemnih trkača. Tako je Pula Marathon postigao cilj da se utrkom privuku posjetitelji u Puli i izvan ‘špice’ turističke sezone.

Robert Franjković je naglasio da je skoro postignut cilj i brojka sudionika iz 2019 godine: ‘Primili smo ukupno 1.450 prijava, a uplaćeno je do sada te potvrđen dolazak od 1.200 trkača. Zahvaljujem i Eriku Lukšiću koji je zapravo započeo Xicu prije deset godina i svakako je s nama nadalje u organizaciji Pula Marathona. Trka je dosta narasla i iskoračila iz svojih početnih okvira te nas to jako raduje. Sve se to realiziralo uz odličnu suradnju svih uključenih u organizaciju. Najveći broj prijavljenih trkača je za utrku na 10 kilometara’.

Glavne utrke trče se u subotu, 23. rujna sa startom prve utrke u 20.00 sati s razmacima po kategorijama za 5, 10 i 21 km . Start svih utrka planiran je ispred Arene dok je ciljna ravnina u Areni. Trčanje kroz Pulu i njezine starorimske kutke oduševit će svakog trkača, posjetitelja, rekreativca. Prijave se privode kraju te se očekuje maksimalni broj sudionika koji bi srušio rekord iz 2019. godine.

U ime Grada Pule medijima se obratila dogradonačelnica Ivona Močenić koja je istaknula da Grad Pula uvijek podržava ovakve manifestacije koje promoviraju zdrav način života, rekreaciju i sport za sve uzraste.

‘Ponosni smo na održavanje ovog petog po redu Pula Marathona. On ima specifičnu rutu koja velikim dijelom prolazi kroz našu starogradsku jezgru, a ona će upravo za taj vikend biti osvijetljena svjetlima Visualia Festivala. Pozivam sve koji se mogu priključiti da uživaju u trčanju ali i uživaju u gradu koji će imati bogat program pošto se isti vikend održavaju Pula Marathon i Visualia Festival’, naglasila je Močenić.

Utrke u sklopu Pula Marathona  nametnule su se  kao jedne od najatraktivnijih ne samo u Hrvatskoj, nego u široj regiji zato što se trči u noćnim satima, paralelno uz održavanje Visualia Festivala. Utrka je jedinstvena i po tome što je ciljna ravnina unutar jedinstvene pulske Arene. Za sve sudionike utrka te publiku, nakon proglašenja pobjednika, slijedi bogat after party u Areni koji će se zagrijati uz nastup poznate grupe Psihomodo Pop. Ulaz za publiku bit će besplatan.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top