Magazin Trčanje
UtrkeOdržan Zrmanja triple Challenge 3.0: Bila je to nezaboravna sportska i eko avantura

Održan Zrmanja triple Challenge 3.0: Bila je to nezaboravna sportska i eko avantura

Rijeka Zrmanja kao mjesto utrke, zaista je bila najbolja i najljepša inspiracija brojnim trkačima i obiteljima koje su posjetile Maslenicu kako bi sudjelovali u cjelodnevnom sportskom druženju koje se održalo u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta u predivnom krajoliku općine Jasenice i novigradskom moru održalo je po treći puta multidisciplinarnu utrku Zrmanja triple Challenge 3.0. Ni bura ni visoke temperature nisu spriječile više od 150 sudionika u njihovom nastupu. Utrka je održana u suradnji s Općinom Jasenice.

U najtežoj i najduljoj kategoriji prikladno nazvanoj Bura u kojoj sudjeluju 3 člana i ukupne je dulje 24 km pobjedu u muškoj kategoriji odnijela je ekipa 3Sixpack HV, u mix kategoriji ekipa Jeremije, dok su u ženskoj kategoriji najbrže bile djevojke iz ekipe Prohujale s burom. U kategoriji Maestral, u kojoj su dva člana jedne ekipe veslala 11km utrku su startale 32 ekipe, a pobjedu je u napetoj završnici odnijela ekipa DSR Feel the power u muškoj kategoriji, najbrži u mix kategoriji bili su Brzi i žestoka dok su pobjedu u ženskoj kategoriji odnijele djevojke iz ekipe Koda. U jedinoj trail utrci ove godine, Jugo svoju premoć pokazali su natjecatelji iz AK Sljemena, Hrvoje Vlašić i Irena Smojver najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji.

Za kraj su kroz prekrasnu Maslenicu protrčali i prošetali mali i veliki sportaši u Obiteljskoj utrci i u skladu s porukom Europskog tjedna sporta dokazali da aktivni možemo biti uvijek i svuda, neovisno o dobi, spolu, vremenu ili lokaciji. Pobjedu su odnijeli otac i sin iz ekipe Dva kralja. Paralelno s natjecateljskim utrkama, na rivi u Maslenici za naše najmlađe, u suradnji s Udrugom Zadar i Eko Zrmanjom, bile su organizirane eko radionice u kojima su bolje upoznali naše podmorje dok je ronilačka ekipa Sv. Roka očistila okolno podmorje od otpada.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a u 2023. održat će se njegovo deveto izdanje.

Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je #BeActive te bi se ovom porukom trebalo potaknuti građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine. Više informacija o cijelom programu ETS-a možete pronaći na webu: www.europski-tjedan-sporta.hr.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top