Magazin Trčanje
UtrkeNajljepša hrvatska utrka po treći put na Zrmanji

Najljepša hrvatska utrka po treći put na Zrmanji

Jedna od najljepših i najzanimljivijih multidisciplinarnih utrka BeActive Zrmanja triple challenge 3.0. održat će se u subotu, 9. rujna na rijeci Zrmanji u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. Ovaj sportsko rekreativni događaj uvod je u ovogodišnji Europski tjedan sporta, a za cilj ima potaknuti građane na bavljenje rekreativnim sportom. Istovremeno, ovo je prilika da uživamo u predivnom krajoliku rijeke Zrmanje.

Utrka je pojedinačna i ekipna, podijeljena u četiri težinske kategorije, pri čemu ekipu ovisno o kategorijama čine 2 ili 3 člana/ice. Održava se u četiri kategorije – BURA (tri discipline; kajak, trail trčanje i plivanje) dužine 24 km u kojoj sudjeluju 3 člana. Start: grupni u 10 sati na rivi Maslenica – iz mora, kajak. JUGO je pojedinačna trail utrka u dužini od 15 km. Start: grupni je 10:15 sati na rivi Maslenica. MAESTRAL je pak kajak utrka u kojoj sudjeluju 2 člana u dužini od 11 km. Start: grupni je u 12:00 sati – livada Rončević u kanjonu Zrmanje. LEVANAT je zapravo obiteljska pojedinačna trail utrka u dužini do 5 km. Utrka na kojoj sudjeluje više članova obitelji (roditelji s djecom, bake i djedovi s unucima, u ekipi je obavezno minimalno jedno dijete do 12 godina), lakšeg je profila s naglaskom na važnost očuvanja čistoće okoliša (čišćenje plaža i okoliša). Start: grupni je 11:30 na rivi Maslenica.

U sklopu utrke održat će se i razni popratni događaji koji uključuju Eko radionicu za djecu Upoznajmo naše podmorje od 10 do 11.30 sati Udruge Zadar i Eko Zrmanja. Nakon toga slijedi predstavljanje aplikacije – građanski monitoring stanja u prirodi. Uz pomoć mobilne aplikacije zainteresirani građani imat će priliku istražiti stanje u prirodi prikupljajući podatke o vrstama, staništima i generalno stanju očuvanosti u Natura 2000 i zaštićenim područjima u Zadarskoj županiji. Putem ove aplikacije volonteri sudjeluju u amaterskom prikupljanju bitnih ekoloških i bioloških podataka na području Obrovca i Benkovca te općina Novigrad, Posedarje i Jasenice, područja koja obuhvaćaju zaštićeni lokalitet (kanjon Zrmanja) i Natura 2000 područja.

Akcija čišćenja podmorja u organizaciji Ronilačkog kluba Sv. Roko počinje u 12.30 sati. Za dobru zabavu svih trkača i promatrača tu je zabavni program u sklopu kojeg nastupaju Dj Vito, Dj Uabua te Boris Plazibat Sax.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a u 2023. održat će se njegovo deveto izdanje. Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je #BeActive te bi se ovom porukom trebalo potaknuti građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine. Više informacija o cijelom programu ETS-a možete pronaći na webu www.europski-tjedan-sporta.hr.

Utrke su besplatne, a prijave su otvorene na portalu Stotinka.hr

 

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top