Magazin Trčanje
UtrkeNe hvataj tramvaj, hvataj milju

Ne hvataj tramvaj, hvataj milju

Život u jednom urbanom gradu kao što je Zagreb često zna biti poprilično intenzivan i ubrzan. Žurimo i jurimo, trčimo na tramvaje i autobuse, kasnimo na posao, zapinjemo u prometnoj gužvi. Mnogi zato svoj mir i odmor pronalaze u oazama naše metropole. Jedna od tih oaza usred asfalta su fontane na Sveučilišnoj livadi, stoga na 2. Zagrebačkoj milji objedinjujemo jurnjavu i mir. Na utrci koja je na raspredu 3. rujna s početkom u 9 sati, eksplozivno se juri do cilja, ali nakon toga smo na odličnoj destinaciji za odmor i mir uz zelenilo, cvijeće i šum vode.

Utrku organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život, a prijaviti se mogu svi – od djece, mladih pa do starijih i parova. Trči se milja (1609 metara) kronometarskim startom što znači da natjecatelji startaju svakih deset sekundi tako da pobjednika/icu ne znamo do samoga kraja utrke, a trenutno je prijavljeno više od 300 natjecatelja.

Distance koje se nude su SOLO milja, trče se 2 kruga oko fontana, ukupno 1609 metara, DUO milja – muškarac i žena trče milju, a rezultati im se zbrajaju te DJEČJA mini milja – djeca trče pola milje, 1 krug oko fontana, 804 metra. Sponzori su omogućili besplatne dječje utrke pa organizatori pozivaju što više osnovnoškolaca da dođu i natječu se s vršnjacima i pokupe poklone i medalje.

Bit će to svakako jedan zabavan dan kod zagrebačkih fontana s ludo dobrim rezultatima i brzim utrkama.

Prijave su otvorene na portalu Utrka.com, a više informacija o utrci može se pronaći na web stranici Zagreb.run.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top