Magazin Trčanje
VijestiPersonalizirani, besplatni Garmin planovi treninga za bicikliste koji žele ostvariti svoj cilj

Personalizirani, besplatni Garmin planovi treninga za bicikliste koji žele ostvariti svoj cilj

Želite postići određeni cilj – bilo da je riječ o osvajanju neke nagrade na sljedećoj utrci ili jednostavno o postizanju osobnog dostignuća u vlastito vrijeme. Ovdje ste jer ste vjerojatno shvatili da je potrebno malo više od samog pedaliranja. Ali ne brinite – Garmin je pretvorio biciklizam u znanost.

Ovisno o vašem konkretnom cilju, postoji nekoliko načina za izradu plana treninga za biciklizam s Garminom. U ovom blogu, recimo da želite postići cilj do određenog datuma. To može biti datum određene utrke ili jednostavno datum koji ste odabrali kako biste savladali novu rutu blizu vašeg doma. U svakom slučaju, Garmin vam može pomoći da ostvarite cilj. Upotrebom zdravstvenih podataka dobivenih iz Firstbeat Analytics, Garmin proizvodi su namjenski izrađeni kako bi pružili personalizirane podatke o performansama, zdravlju i oporavku, kako biste prilagodili trening prema bilo kojem cilju koji odaberete. Nastavite čitati da biste saznali kako.

  1. Unesite svoj događaj u besplatni widget događaja na vašem uređaju Edge i Garmin Connect aplikaciji

Ako je vaš Garmin Edge iz serije 540, 840 ili 1040, moći ćete koristiti svoj besplatni Garmin Connect račun kako biste dodali datum utrke ili osobnog dostignuća u svoj Garmin Connect kalendar, zajedno s vrstom događaja, udaljenošću i specifičnim ciljevima kako biste započeli prilagođeni trening. Nakon što unesete svoj cilj, vidjet ćete odbrojavanje do događaja, profil nadmorske visine staze i zahtjeve staze (ako su dostupni), vodič za snagu koji će vam pomoći u upravljanju naporom tijekom utrke i personalizirane dnevne preporučene treninge.

  1. Pripremite se za događaj izvršavanjem dnevnih preporučenih treninga

Kada dodate svoj događaj u Garmin Connect kalendar, vaš Garmin će vam preporučiti dnevne treninge prilagođene prije svega vašim ciljevima za taj događaj. Da biste u potpunosti iskoristili prednosti dnevnih preporučenih treninga, trebat će vam tri proizvoda: Garmin Edge iz jedne od kompatibilnih serija navedenih gore, mjerač otkucaja srca ili kompatibilni pametni sat Garmin i mjerač snage. (Preporučujemo naše mjerače snage Garmin Rally kako biste dobili najcjelovitiju sliku podataka o vašim performansama).

Vaši dnevni preporučeni treninzi uzimat će u obzir vaš status treniranja, opterećenje treniranja i fokus opterećenja, VO2 max, vrijeme oporavka i nedavno obavljene treninge kako bi prilagodili vaš trening i pomogli vam da dostignete vrhunac forme u vrijeme događaja.

  1. Postignite svoj cilj

Ako ostanete dosljedni svom Garmin trening planu, trebali biste ući u događaj osjećajući se prilično samouvjereno – trenirali ste uz planove osobnog trenera podržane znanstvenim dokazima. No, trening ne mora tu stati. Vaš Edge će znati zahtjeve vaše staze temeljene na onome što ste unijeli kako bi sastavio vaš plan treninga u početku, što znači da će vas pratiti tijekom utrke s preporučenim ciljevima, upozorenjima i smjernicama koje će vas držati na pravom putu do cilja. Obavijestit će vas kadatrebate ubrzati ili usporiti tempo, kako se pravilno rasporediti tijekom utrke na temelju vašeg cilja i još mnogo toga. Od prvog dana treninga pa sve do dana događaja, vaš Edge će upoznati vaš stil vožnje i pomoći vam da nadmašite prethodni dan.

  1. Oporavite se i nastavite s treningom

Gotovo je. Završili ste utrku, ali pretpostavljamo da se nećete jednostavno povući u ovom trenutku. Biciklizam je ovisnost, kao i ostvarivanje ciljeva. Nakon što vaš događaj prođe, vaš će se plan treniranja automatski vratiti na normalne dnevne preporučene treninge – koji su osmišljeni da održe ili poboljšaju vašu trenutnu kondiciju, ali neće biti usmjereni prema određenom događaju u određenom vremenskom razdoblju. Možete dodati novi cilj ili nastaviti održavati svoju kondiciju i uživati u raznolikosti treninga koje vam sugerira vaš Garmin Connect račun. U svakom slučaju, ne možete pogriješiti.

Jeste li spremni početi? Biciklisti svih razina mogu početi trenirati s prilagodljivim planom treniranja unutar besplatne Garmin Connect aplikacije.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top