Magazin Trčanje
UtrkeU nedjelju trčimo po zagrebačkom zelenom trail raju

U nedjelju trčimo po zagrebačkom zelenom trail raju

U nedjelju starta treće izdanje zagrebačke trail utrke – Medvednica trail koja će u Parku prirode Medvednica okupiti gotovo 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske i čak 17 zemalja svijeta. U sklopu utrke održat će se i prvo izdanje Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu.

Park prirode Medvednica s razlogom zovemo zelenim trail rajem jer je sa svojih 70+ planinarskih staza, od toga 6 odabranih za utrku, savršena za trail trčanje. Medvednica, koja je na kućnom pragu Zagrepčana, oduševit će sve svojom različitosti, pogledima, prirodom i izazovom, a u nedjelju će ju otkriti i predstavnici čak 17 zemalja svijeta.

Staze na utrci su prilagođene svim razinama spremnosti pa se tako može odabrati kraljevska dionica od 60 kilometara – Kameni svati 60k koju smo pripremili samo za one najspremnije, staza Plazur 30k je za one iskusne trail trkače, a staza Gorščica 15k i Hunjka 5k idealne su za početnike u trail trčanju. Za one željne timskog sporta tu je Timska utrka 30k, a kako bi i djecu upoznali sa svijetom traila održat će se Dječja trail utrka – Mali patuljak sa stazom idealnom za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole. Utrke za djecu potpuno su besplatne, a osim trčanja i vrijednih nagrada za najbrže, djeca će se zabaviti uz veliki napuhanac te okrijepiti uz topli obrok koji čeka natjecatelje svih utrka.

Medvednica trail punokrvna je trail utrka na 60, 30, 15 i 5 kilometara, ali je i sjajno vrijeme koje možete provesti s obitelji i prijateljima. Kako bi uživali baš svi koji dođu 28.5. na Hunjku, pripremili smo pravi mali obiteljski dan koji će pružiti i odraslima i djeci zanimljiv sadržaj.

Prvo otvoreno prvenstvo Zagreba u trailu

U sklopu utrke Medvednica trail održat će se i prvo izdanje Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život i Zagrebačkog atletskog saveza. Prvenstvo će se trčati povodom Dana grada Zagreba, koji je 31. svibnja te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Na Otvorenom prvenstvu mogu sudjelovati svi zainteresirani, natjecatelji iz Hrvatske i inozemstva bez obzira jesu li članovi atletskih klubova, drugih sportskih klubova ili su individualci. Službena staza Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu je Plazur 30k.

Više informacija i prijave na web stranici Medvednice Traila. Prijave su otvorene do 26. svibnja ili do popunjavanja maksimalnog broja sudionika.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top