Magazin Trčanje
TekstoviZadarski Wings for Life World Run dobio novi pobjednički trofej!

Zadarski Wings for Life World Run dobio novi pobjednički trofej!

Svake prve svibanjske nedjelje Wings for Life World Run iz Zadra šalje prekrasnu razglednicu u cijeli svijet. Na jednom mjestu prirodne i arhitektonske ljepote, kao i pozitivna energije tisuća natjecatelja velikog srca, željnih učiniti da ozljede leđne moždine postanu izlječive. To je spoj koji je učinio Zadar jednom od najpopularnijih destinacija za trčanje Wings for Life World Runa, a od ove sezone hrvatska utrka dobila je i novi trofej, kreiran u lokalnom duhu.

Rezultat je to rada studenata Visokog učilišta Algebra na kolegiju dizajna. Njihov zadatak bio je dizajnirati trofej koji će asocirati na zadarsko podneblje i hrvatsku obalu, koristeći Adobe Illustrator. Na kraju je kao najbolje rješenje odabran rad studentice Laure Ljubić, prikaz galeba na vezu, što je čest prizor kojem imamo priliku svjedočiti u zadarskoj gradskoj jezgri.

‘Izabrala sam galeba kao simbol zadarske utrke zato što ga uz more, sidro i ostale tipične morske motive povezujemo s obalom i otocima Lijepe naše. U obzir sam uzela i vlastite uspomene, jer podsjeća me na djetinjstvo kad sam s djedom i bakom išla hraniti galebove u sumrak, nakon što su plaže ostale prazne’, otkriva Laura čiji je rad pretvoren u stvarnost uz pomoć 3D printera, za što su se pobrinuli student Fran Bezjak i njegov profesor Alan Divjak.

Za studenticu Ljubić velik je uspjeh što je baš njezino rješenje na kraju odabrano, jer i drugi studenti su ponudili odlične kreacije koje bi se također dobro uklopile u okruženje Wings for Life World Run utrke.

‘Zadatku je pristupilo više od deset studenata sa sveukupno preko 30 kreativnih ideja. Svi radovi koje je stručni žiri ocjenjivao bili su vrlo visoke kvalitete izrade, a pobijedilo je rješenje koje je napravilo najveći iskorak prema imaginaciji’, kaže Siniša Bogdanović, voditelj studija dizajna u Algebri. Njegovim studentima ovakvi zadaci definitivno nisu nepoznanica:

‘Unutar nastavnih procesa tijekom studija postoji veliki broj projekata koje studenti moraju finalizirati. Naravno, to je u svrhu toga da nakon završenog studija svaki student stvori svoj osobni portfolio s kojim se može dalje natjecati na tržištu kreativne industrije’.

Laura će definitivno sa zanimanjem pratiti Wings for Life World Run u nedjelju. Pobjednici će na kraju utrke u zrak podići upravo njezin trofej i to će biti prizor koji će se pamtiti s ovogodišnjeg zadarskog trkačkog spektakla.

‘Znam da ću biti presretna kad vidim prvu fotografiju pobjednika i moj rad u pobjedničkim rukama. Možda i koja suza radosnica padne. Šalila sam se sa svojom obitelji da bismo trebali i mi sudjelovati u utrci pa možda trofej i ostane u obitelji. Trčala ja ili ne, svakako ću biti napeta i pomno pratiti završetak utrke’.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top