Magazin Trčanje
UtrkeHrvatsko-slovensko slavlje na Westgate Božićnoj utrci

Hrvatsko-slovensko slavlje na Westgate Božićnoj utrci

U nedjelju je u Zaprešiću, ispred Westgate Shopping Cityja, uspješno je održana četvrta Westgate božićna utrka u organizaciji  Atletskog kluba Fit. Utrka je okupila više od 300 sudionika, od rekreativaca, aktivnih sportaša pa do elitnih atletičara, te je i ove kao i prethodnih godina imala titulu međunarodnog atletskog natjecanja. U goste su stigli trkači iz Njemačke, Mađarske, BiH i Slovenije.

Sportska manifestacija bila je podijeljena na dječje utrke po starosnim kategorijama u dionicama 100, 200 i 400 metara, utrka speed test 2,8 km, štafetna utrka (2×2,5 km) dok je glavna utrka bila dužine 5 km.

Organizatori su ove godine malo promijenili rutu kako bi dodali veći naglasak na blagdanski ugođaj, pa su tako start i cilj bili kod velikog bora ispred Westgate Shopping Cityja. Tako se Božićna utrka malo odmaknula od svima već poznate dionice koja se trči u srpnju, na utrci Za grb grada Zaprešića.

Pobjednike u glavnoj utrci 5 km te pobjednike u utrci štafeta i 2,8 km, nagradili su Prima, Iločki podrumi, te Westgate Shopping City. Prijatelj utrke Messer također je doprinio organizaciji sportskog  događaja u gradu Zaprešiću, koji je već postao tradicionalan ističu organizatori. Najbržu djecu na utrkama Epiroc Kids Race i to u svim starosnim kategorijama nagradio je Natural Wealth.

Za kraj, poziv organizatora na još jednu blagdansku utrku: ‘Pozivamo sve koji žele zadnji dan u godini ispratiti trčeći , da se pridruže popularnoj Sylvester Zagreb Run utrci u Parku Ribnjak u centru grada Zagreba, na dionici od 3 kilometra, sa startom u 14 sati. Prijave su na www.utrka.com.

Rezultati:

  5 km (Ž)   5 km (M)  
1. Lea Maler (AD Mass Ljubljana) 17:25 Marino Bloudek (AK Kvarner) 14:50
2. Sandra Šrut (Kobe Team) 17:31 Matija Rizmal (AD Mass Ljubljana) 15:12
3. Tea Faber (AK Dubrovnik) 18:01 Danijel Peček (AK Kvarner) 15:32
  2,8 km Speed test (Ž)   2,8 km Speed test (M)  
1. Helena Dinjar (AK Rudolf Perešin) 0:10:51 Jan Vajčner (Omega Running Team) 0:09:36
2. Marta Rožanković (AK Sisak) 0:11:44 Jan Dupelj (AK FIT) 0:09:38
3. Mariana Koval (-) 0:11:46 Patrik Dinjar (AK Rudolf Perešin) 0:09:48

 

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top