Magazin Trčanje
UtrkePolojska ultra spremna za najhrabrije i najizdržljivije

Polojska ultra spremna za najhrabrije i najizdržljivije

Utrka koja već šest godina promovira ultra trčanje  i organizaciju ultraških evenata je Polojska ultra 100km. Utrka je počela kao humanitarna u svom prvom neslužbenom izdanju kada se trčalo 100km na istoj lokaciji na kojoj se i danas trči, na Poloju u Slavonskom Brodu. Trojica hrabrih, Krešimir Šimić, Duško Štrbac i Tomislav Marinović odlučili su trčati 12h i u tom periodu otrčati 100km. S obzirom na to da je utrka bila humanitarna, tek nakon završetka utrke, natjecatelji su rekli za koga su trčali, a to je bila pokojna Ronalda Kovačević. Ronalda je dugo godina vodila bitku sa zloćudnom bolesti raka, te je bila borac s primjerom drugima. Danas Polojsku ultru trčimo u sjećanje na nju, a utrka je postala poznata i popularna diljem Hrvatske i regije.

Dosadašnja izdanja bila su u satnom izdanju, trčalo se 6 i 12 sati. U formatu kakav nam je danas poznat trči se posljednje dvije godine, a to je na 100km, 50km i štafete 50km i 100km.

Polojska ultra 100km je treću godinu uzastopno Prvenstvo Hrvatske na 100km, pojedinačno i ekipno, a održat će se 5. ožujka. Ovogodišnje izdanje već je sada rekordno po broju natjecatelja, a ono što veseli je veliki broj prijavljenih natjecatelja na 100km. Utrka okuplja najbolje iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, daleke Ukrajine, Poljske, Švicarske i naravno najbolje ultraše iz Hrvatske.

Lokacija utrke je sportsko rekreacijski centar Poloj, točnije Splavarska ulica koja se nalazi između rijeke Save i šumskog dijela grada, te kao takva je zatvorena za promet  što utrka čini sigurnom za trčanje cijeli dan. Staza je dugačka 5km i trči se 20 krugova, s tim da je 2.5km u jednom smjeru, te isto toliko nazad. Zbog svog izgleda i konfiguracije, lokacija je odlična i za gledatelje koji svojom prisutnošću stvaraju pozitivnu i ugodnu atmosferu za sve okupljene, kao i same natjecatelje.

Uz staze natjecatelji imaju pravo postaviti svoje okrjepne stanice te imati pratnje koje su im na pomoći oko logistike tijekom utrke.

Polojska ultra 100km je prošle godine bila iznimno zanimljiva i uzbudljiva jer je istrčan novi hrvatski rekord na 100km u muškoj kategoriji čiji je (novi) stari vlasnik, odnosno rekorder, Dejan Radanac s vremenom 6:54:44h. Osim njega sjajan rezultat istrčao je Marko Bićanić s vremenom 6:57:06h.

U ženskoj kategoriji, državna prvakinja postala je Ingrid Nikolesić, koja je istrčala rezultat s vremenom 7:47:30h.

Svi troje natjecatelja sa svojim rezultatima ušli su u Top20 najboljih na svijetu za 2021. godinu, što je sjajna vijest za Hrvatsku ultra scenu, kao i daljnji razvoj ultra trčanja u Hrvatskoj.

Prijave za utrku su otvorene do 16.02.2022., a sve bitne informacije kao i raspis utrke možete pronaći na web stranici stoperica.hr. Facebook stranica utrke je Polojska ultra 100km, dok je službena web stanica mazator.hr.

Tomislav Marinović

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top