Magazin Trčanje
UtrkeLuda statistika ludo dobrih Wingsa

Luda statistika ludo dobrih Wingsa

Ne tako davno, 2014. godine započela je jedna zaista posebna sportska priča, zvana Wings for Life World Run. Utrka jedinstvenog formata u kojoj cilj dostiže natjecatelje postavila je jasan zadatak, učiniti ozljede leđne moždine izlječivima i brzo privukla stotine tisuća onih koji su jedva čekali uključiti se.

U mnogim zemljama, uključujući i Hrvatsku, Wings for Life World Run postao je najveća trkačka utrka kojoj se rado vraćaju svi njezini sudionici. A brojke koje stoje iza nje, nakon što smo ujedinjeni krenuli trčati za one koji ne mogu, danas su zaista impresivne.

Deveto izdanje omiljene nam utrke sve je bliže, 8. svibnja, a evo devet dokaza u brojkama koliko je Wings for Life World Run narastao u posljednjih sedam godina…

6

Europa, Azija, Afrika, Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Oceanija. Wings for Life World Run osvojio je sve kontinente ovog svijeta, osim Antarktike, a jednog dana će vjerojatno i nju! Što je najbolje, natjecatelji startaju svi u isto vrijeme, što znači da se spektakl odvija u gotovo svim vremenskim zonama, po noći i po danu, po kiši i po suncu, s čime se ne može pohvaliti niti jedna druga utrka.

195

Samo Olimpijske igre mogu reći da imaju sudionike iz više zemalja od Wings for Life World Runa! Zahvaljujući organiziranim utrkama, kao i trčanju uz aplikaciju, natjecatelji iz čak 195 različitih zemalja uključili su se u ovaj globalni humanitarni projekt, svjesni da stopostotna vrijednost startnina ide u zakladu Wings for Life, namijenjenu financiranju istraživanja ozljeda leđne moždine.

92

Ono što je nekoć bilo nezamislivo, odraditi više od 90 kilometra na stazi u jedno popodne, na Wings for Life World Run utrci već se dogodilo. Uspjelo je to natjecatelju u kolicima, Aronu Andersonu u Dubaiju 2017. godine, koji je po velikoj vrućini odradio 92,14 kilometara i postavio čudesan rekord utrke. Do danas je trijumfirao još dvaput, uključujući i posljednje izdanje te tako postao najuspješniji sudionik.

184.236

Počelo je skromno, ali dogurali smo u 2021. godini do impresivnih brojki. Naime, unatoč svim izazovima koji su pred nama u posljednje vrijeme, Wings for Life World Run narastao je do čak 184 236 sudionika na posljednjem izdanju, što je i apsolutni rekord. Više od 200 tisuća natjecatelja u 2022. godini? Ne bi bilo iznenađenje!

925.096

Wings for Life World Run približava se posebnoj brojci, kojoj ćemo svjedočiti 8. svibnja. Da, netko će postati milijunti natjecatelj na utrci, tko zna, možda i u Hrvatskoj. Više od 925 tisuća sudionika već smo imali dosad, što je u prosjeku više od sto tisuća na svakom izdanju, što ovu utrku čini jednom od najvećih na globalnoj trkačkoj sceni!

9.034.954

Na Wings for Life World Runu najvažnije je sudjelovati, jer trčanjem za one koji ne mogu činimo veliku stvar. Međutim, dati sve od sebe i rušiti vlastite rekorde također je veliki užitak. Baš zato smo zajedno pretrčali već više od 9 milijuna kilometara, što bi bilo više od 700 krugova planetom Zemljom, da smo trčali – u štafeti!

29.230.000

Svaki nastup na Wings for Life World Runu približava nas konačnom cilju, učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. A da bi se taj san pretvorio u realnost što prije, pomažu startnine i donacije. Dosad je prikupljeno više od 29 milijuna eura, a brojke će nastaviti rasti i u 2022. godini.

239

Nije pitanje hoće li ozljede leđne moždine postati izlječive, nego kada. Zahvaljujući sudjelovanju svih nas, zaklada Wings for Life mogla je do danas pokrenuti financiranje čak 239 kliničkih istraživanja, od kojih su neka već dala obećavajuće rezultate. David Mzee, koji je u Zugu 2019. godine na Wings for Life World Run utrci napravio svoje prve korake, dokaz je da se polako približavamo cilju.

5.000

I da, nakon dva izdanja koja smo trčali isključivo uz pomoć aplikacije, napokon smo dočekali povratak zadarske Wings for Life World Run utrke. Točno u 13 sati, 8. svibnja, s Liburnske obale ponovo će zaljubljenici u kretanje zajedno jurnuti prema boljoj budućnosti, njih točno pet tisuća. Uz prekrasne dalmatinske krajolike i plavetnilo Jadranskog mora, čeka nas te svibanjske nedjelje još jedan istinski trkački užitak, koji će bez ikakve sumnje biti u potpunosti rasprodan. Prijave za zadarsku utrku su otvorene, a oni koji se ne mogu pridružiti sudionicima na Liburnskoj obali ponovno će imati priliku trčati uz mobilnu aplikaciju.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top