Magazin Trčanje
UtrkePlava Laguna iduće godine organizira Ironman 70.3 u Hrvatskoj

Plava Laguna iduće godine organizira Ironman 70.3 u Hrvatskoj

Nakon suradnje s Ironman grupom koja je započela u 2019. godini te dva Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč iz serije Ironman natjecanja, Plava Laguna će sljedeće godine u Poreču organizirati 70.3 triatlon, jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja u ovom sportu. Plava Laguna Ironman 70.3  Poreč, Istra, Hrvatska održat će se 16. listopada 2022. godine. Već nekoliko dana prije, od 13. listopada, Poreč će živjeti u duhu triatlonskog sporta, a dan prije samog Ironman 70.3 natjecanja, u subotu, 15. listopada održat će se i IronKids utrka.

‘Nakon dva uspješna izdanja Plava Laguna 5150 Triatlona sljedeće godine ćemo u Istri, na Poreštini u našem Zelena Resortu doživjeti Ironman 70.3, te tako dovesti brend Ironman u Hrvatsku! Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje preko 30 milijardi posjeta. To nam govori da će ovaj event biti veliki promotor Poreča, Istre i Hrvatske. Veliko nam je zadovoljstvo činjenica da se suradnja produbila te da Ironman ekipa ima puno povjerenje da će naš tim sjajno organizirati i 70.3’, ističe Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Ironman 70.3 označava distancu u miljama koju sportaši trebaju proći u tri discipline – 1.2 milje plivanja, 56 milja bicikliranja te 13.1 milja trčanja (izraženo u km je to 113 ukupno, 1.9 km plivanje, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja). Start i cilj su planirani u Zelena Resortu.

‘Činjenica da je jedno tako veliko sportsko natjecanje odabralo upravo Poreč, puno govori o organizaciji i doživljajima svih onih koji su bili u Poreču proteklih godina. Našem gradu ovo nije prvo veliko natjecanje, ali smo svejedno jako ponosni da možemo biti domaćini u jednoj ovako poznatoj utrci’, naglasio je gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić.

Sami start koji kreće s plivačkom trasom, počinje ispred Hotela Parentium, tranzitna zona planirana je ispred Hotela Molindrio, a biciklistička trasa protezat će se do Buzeta i natrag. Posljednja, trkačka trasa započinje u tranzitnoj zoni u Zelena Resortu, do starog grada Poreča i natrag te do Funtane i natrag. Direktorica TZ Funtana Ana Milohanović Čehić stoga poručuje: ‘TZ općine Funtana je prepoznala značaj ovog poznatog i svjetski priznatog natjecanja i priliku da kroz podršku eventu dodatno obogati svoju turističku ponudu te se promovira kao vrhunska destinacija za sport i aktivni odmor’.

Ovo natjecanje najbolji sportaši završavaju već unutar 4 sata, dok je vremensko ograničenje utrke 8 sati. Goran Vrus direktor utrke najavljuje i skorašnju prodaju kotizaciju za događanje: ‘Pred nama su za sljedeću godinu još veći izazovi jer iz godine u godinu želimo pred sebe postaviti što više ciljeve. Radujemo se organizaciji 70.3 Ironmana i s veseljem mogu reći da će se kotizacije za event naći u prodaji preko ironman.com stranice od utorka 7. prosinca’.

Iz Istarske županije također su zadovoljni dolaskom Ironman 70.3 utrke u Istru pa tako župan Boris Miletić naglašava:’ Iznimno mi je drago što će se prestižna i svjetski poznata trka Ironman 70.3 održati u Istri. Time potvrđujemo da je naša regija prepoznata kao odlična destinacija i partner za organizaciju utrka na najvišem mogućem nivou. Iskrene čestitke organizatoru Plavoj Laguni’, dok direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević dodaje: ’Istra je idealno mjesto za sport i zato je važno ulagati u sportski turizam jer nam isti donosi ne samo rast u pogledu broja noćenja izvan glavne sezone, već i međunarodnu prisutnost i vidljivost; također zahvaljujući našem dragocjenom teritoriju, koji je zbog svoje konformacije pogodan za brojna sportska događanja’.

O važnosti dolaska ovakvih brendiranih sportskih događanja u Hrvatsku govori i direktor HTZ Kristjan Staničić: ‘Kontinuirana promocija i pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne, sigurne i dobro pripremljene destinacije u današnjim su okolnostima osnovni preduvjet u uspješnom privlačenju gostiju i realizaciji turističkog prometa. Čestitam Poreču i Istri, biti domaćin ovako prestižne i međunarodno prepoznate utrke velika je stvar za Hrvatsku. Ovime će naša zemlja dobiti na popularnosti, na dodatnoj vidljivosti, ali i na kvaliteti turističke ponude koju manifestacije poput ove čine bogatijom i atraktivnijom’.

S njime se slaže i direktor TZ Poreča koji ne skriva zadovoljstvo što će jedna od destinacija Ironmana u 2022. godini biti Poreč, ne samo zbog turističkog prometa u posezoni već i zbog ogromne marketinške vrijednosti koju jedan takav projekt nosi. ‘Želimo svim sudionicima ugodan boravak u Poreču  i da ponesu sve najljepše uspomene svojim domovima’, zaključio je Velenik.

Najbolji na Plava Laguna Ironman 70.3. Poreč osigurat će si i mjesta za Svjetsko prvenstvo Ironman 70.3 koje će se održati u finskom Lahtiju 26. i 27.kolovoza 2023.

Zbog dovođenja ovako prestižnog natjecanja zadovoljni su i u matičnom ministarstvu – turizma i sporta: ’Sjajno je da se Hrvatska u 2022. godini može podičiti s još jednim velikim događanjem. To govori o atraktivnosti Hrvatske kao turističke destinacije, posebice u vremenu izvan glavne turističke sezone, na čemu kontinuirano radimo. Sportski turizam sjajan je za produljenje turističke sezone, uz dodatnu promociju Hrvatske kroz Ironman brend. Drago nam je da je Hrvatska uspjela i u tome da veliki brendovi prepoznaju da smo sigurna turistička destinacija’, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Za više informacija o Ironman brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com/im703-croatia

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top