Magazin Trčanje
UtrkeDu Motion 2022: Dubrovnik se budi

Du Motion 2022: Dubrovnik se budi

Nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom, Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik najavljuje svoje dugoiščekivano 6. izdanje za proljeće. Dubrovački polumaraton jedna je od onih utrka koja se rasproda puno prije završnog roka, a atraktivnošću staze i odličnom organizacijom te nizom dodatnih pogodnosti za trkače privlači brojne strane turiste da se posjete jedan od najljepših starih gradova na svijetu i istrče jednu od tri utrke koje se nude tijekom Du Motion vikenda.

Dubrovački polumaraton, Utrka zidinama te humanitarna utrka građana 5K trčat će se 30. travnja i 1. svibnja 2022., a prijave se primaju putem službene web stranice Du Motiona.

‘Ovo je trenutak koji smo i mi i naši trkači nestrpljivo čekali. Utrke za 2020. bile su gotovo popunjene, no koronavirus je zaustavio cijeli svijet pa tako i sport. Uslijedili su mjeseci puni neizvjesnosti, no interes za Du Motion nije jenjavao. Trkači su ostali uz nas i pružili nam nevjerojatnu potporu. Na tome im svima još jednom od srca zahvaljujemo i veselimo se novom druženju u Dubrovniku’, izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona.

Osim polumaratona, kao i svake godine, tek stotinjak najbržih imat će priliku trčati Utrku zidinama. Naime, moćne srednjovjekovne zidine sa svojih 1940 metara neprekinute povijesti jednom godišnje oslobađaju se tisuća turista i pretvaraju u ekskluzivnu stazu za jedinstvenu i izazovnu utrku. Premda kratka kad je u pitanju kilometraža, staza uopće nije lagana jer sadrži čak 1080 stepenica, a skliski drevni kamen testira izdržljivost i najspremnijih trkača. Na kraju, humanitarka na 5 kilometara je najmasovnija utrka Du Motiona s panoramskom stazom namjenom uživanju.

Organizatori naglašavaju da će za nastup na bilo kojoj utrci Du Motiona vrijediti u tim trenucima aktualne epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusa.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top