Magazin Trčanje
UtrkeUltra ludnica na Mladosti: Oduševili Španjolac i domaći trkači(ce)

Ultra ludnica na Mladosti: Oduševili Španjolac i domaći trkači(ce)

U Zagrebu je, na Atletskom stadionu Mladosti, u subotu održan međunarodni ultramaraton Zagreb 12H, utrka u trčanju na 12 sati, koji je ujedno bio i Prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Od ranog jutra do 19 sati 88 upornih i na hladnoću otpornih ultramaratonaca radilo je krugove od 1400 metara po atletskoj stazi i okolici stadiona, da bi na kraju najveću kilometražu ostvario Zdravko Jadrijev. Naime, na utrkama takvog tipa ne postoji klasični cilj, nego se mjeri pretrčana udaljenost u odnosu na postavljeno vrijeme. U ovom slučaju Jadrijev je pretrčao točno 146,39 kilometara, 2 kilometra više od drugoplasiranog Pavla Kruljca i 3,21 kilometara više od Slovenca Luke Videtiča koji se popeo na treću stepenicu pobjedničkog postolja.

U ženskoj konkurenciji Ines Jozić je bila super uvjerljiva i s konačnih 136,37 kilometara nadvisila konkurenciju, prvenstveno domaću trkačicu Ines Bašić i Talijanku Elenu Fabiani te zatim i legendu hrvatskog ultraškog trčanja, Veroniku Jurišić.

‘Odlična utrka, izvrsna konkurencija i fantastična pobjeda. Taktički sam mislio trčati čak i sporije u prvom dijelu trke, no učinilo mi se da će mi konkurenti napraviti preveliku razliku pa sam ubrzao. Pobjedu sam osigurao u zadnjih sat vremena jer mi je ostalo dosta svježine i snage. Jako sam zadovoljan, na startu nisam bio u užem krugu favorita, ali eto, stigao sam do pobjede. Pa tko onda ne bi bio sretan’, kazao je pobjednik utrke Zdravko Jadrijev, novi hrvatski rekorder u trčanju na 12 sati.

Istodobno s utrkom na 12 sati održavala se utrka i na duplo manjoj distanci. Tridesetak ultraša predvodio je fantastični španjolski trkač Iván Penalba López koji je u šest sati trčanja prošao 82,6 kilometara. Drugi je bio Slovenac Adriano Vrbetič, a treći najbolji srpski ultramaratonac Ivan Miškeljin, koji je bio blizu obaranja nacionalnog rekorda, no nedostajalo mu je oko 3 kilometra da ga i sruši.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Silvia Šimunović sa 75,13 kilometara, a nešto kraću kilometražu skupile su Jelena Culej i Ivana Marušić.

‘Ovo mi je bio prvi nastup na utrci od 6 sati i moram priznati da sam oduševljena. Organizacija je bila odlična, volim kratke krugove s puno interakcije s drugim trkačima, atmosfera je baš zato i bila super, vrlo poticajna za dobar rezultat. Od prvog kruga do kraja trke držala sam tempo koji sam dogovorila s trenerom i uspjeh nije izostao’, naglasila je pobjednica koja je u subotu srušila hrvatski rekord na trčanju na 6 sati.

Španjolac López bio je prva zvijezda utrke i s nevjerojatnom lakoćom trčanja uvjerljivo je slavio u Zagrebu. Engleski mu, blago rečeno, nije jača strana, no ipak smo se nekako sporazumjeli.

‘Bila je to spektakularna utrka zbog sjajne atmosfere među trkačima i navijačima. Bila mi je čast trčati uz neke od najvećih ultramaratonaca i stvarno sam sretan što sam ostvario pobjedu u Zagrebu. Nadam se da ću se vratiti nekom drugom prilikom i napraviti još bolji rezultat. Organizacija je bila zaista odlična’, kazao je Iván Penalba López.

Rezultati 12 sati (M): Rezultati 12 sati (Ž):
1. Zdravko Jadrijev (Hrv) 146.39 km Ines Jozić (Hrv) 136.37 km
2. Pavle Kruljac (Hrv) 144.304 km Ines Bašić (Hrv) 128.498 km
3. Luka Videtič (Slo) 143.185 km Elena Fabiani (Ita) 128.395 km

 

Rezultati 6 sati (M): Rezultati 6 sati (Ž):
1. Iván López Penalba (Špa) 82.6 km Silvia Šimunović (Hrv) 75.135 km
2. Adrijano Vrbetič (Slo) 79.68 km Jelena Culej (Hrv) 72.304 km
3. Ivan Miškeljin (Srb) 74.2 km Ivana Marušić (Hrv) 64.89 km

 

PH – Rezultati 12 sati (M): PH – Rezultati 12 sati (Ž):
1. Zdravko Jadrijev (MK Marjan) 146.39 km Ines Jozić (UMK Mazator) 136.37 km
2. Pavle Kruljac (SRK Alba) 144.304 km Ines Bašić (AK Sljeme) 128.498 km
3. Hrvoje Vlašić (AK Sljeme) 137.515 km Veronika Jurišić (AK Sljeme) 125.543 km

Kompletne rezultate pronađite na OVOM linku.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top