Magazin Trčanje
UtrkeDođite u Samobor i sudjelujte u trkačkoj humanitarki The Blind Run

Dođite u Samobor i sudjelujte u trkačkoj humanitarki The Blind Run

Udruga Djeca za bolji svijet u sklopu obilježavanja svjetskog dana slijepih i slabovidnih osoba organizira jedinstveni humanitarni projekt THE BLIND RUN koji je planiran je za 30. listopada u 11 sati na području bivše vojarne u Samoboru.

Projekt je zamišljen kao utrka/šetnja u kojem sudjeluju slijepe i slabovidne osobe, ali i osobe koje nemaju problema s vidom. Radi se o tome da osobe koje sudjeluju nastupaju u paru s drugom osobom. Ako se radi o dvije osobe koje nemaju problema s vidom onda će jedna od njih za vrijeme trajanja utrke morati imati pokrivene oči maskicom za oči koje će dobiti na licu mjesta. Navedene osobe također su povezane vezicom koju će i jedna i druga osoba držati na krajevima kako bi kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru (što i je inače standard kod trčanja slijepih i slabovidnih osoba na svim natjecanjima).

Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, ali svako tko želi prilikom prijava i dobivanja vezica i maskice za oči može dobrovoljno dati neku donaciju. Cjelokupni prihod bit će uplaćen Hrvatskom savezu slijepih.

U navedenoj manifestaciji može se ili trčati u paru ili hodati u paru. Dužina kruga je cca 800 metara i cijeli natjecateljski dio događaja planiran je u trajanju jednog sata. Krugovi se zbrajaju i za svaki ostvareni krug po paru ostvaruje se određeni iznos koji se uplaćuju u Hrvatski savez slijepih.

Za one koji ne budu sudjelovali u trčanju ili hodanju biti će organizirane igre gdje će s prekrivenim očima sudjelovati u prepoznavanju predmeta ili u preciznom hodanju po određenom poligonu kako bi se svi i djeca i odrasli što više od malih nogu senzibilizirali s osobama koje ne vide.

Cilj projekta je uključiti slabovidne i slijepe osobe u društvo, skrenuti pažnju da oni isto u svim segmentima života trebaju biti ravnopravni s ostalima kao i senzibilizirati sve ostale osobe za probleme koje imaju slijepe ili slabovidne osobe u svakodnevnom životu i od malih nogu poticati solidarnost i spremnost za pomoć.

Prijaviti se možete na OVOM linku!

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top