Magazin Trčanje
UtrkeVelebitska avantura na granici sjevera i juga

Velebitska avantura na granici sjevera i juga

Za sve ljubitelje trail utrka, 12. rujna, sa startom u 10 sati na Baškim Oštarijama započet će 2. Tesla Trail. Podsjetimo, prvo izdanje 2019. godine okupilo je gotovo 350 sudionika na dvije staze, Merala u duljini od 8,5 km i Božur duljine 18 km.

Naravno, prošle godine radi epidemiološki nepovoljne situacije utrka je otkazana, no 2021. nastavlja se s Teslom u njegovom drugom izdanju, s bogatim nagradnim fondom, predivnim unikatnim finišerskim medaljama s likom velikog Nikola Tesle. I ove godine se utrka održava u sklopu Tesla In Lika festivala u organizaciji Atletskog kluba Fit i Hana Tours.

Pridržavajući se i dalje propisanih epidemioloških mjera, organizatori su ograničili broj sudionika.

Drugo izdanje Tesla traila u startnom paketu nudi besplatan prijevoz autobusom iz Zagreba do starta na Baškim Oštarijama te povratak nazad za prvih 50 sudionika koji se prijave, izvrše uplatu te uz prijavu pošalju mail organizatoru uz molbu za besplatan prijevoz. Uz navedene pogodnosti, u cilju će finišere čekati ohlađeno Velebitsko pivo, hladna Jana i fini ručak u organizaciji Turističke zajednice Karlobaga.

‘Novost je da se ove godine trči i dionica od 4,5 km naziva Kids Run i Nordic Walk ( +130/-130) pa pozivamo sve ljubitelje nordijskog hodanja, planinare i ljubitelje prirode da nam se priključe na ovoj rekreativnoj dionici. Djeca mogu sudjelovati uz pratnju roditelja’, kazali su nam organizatori i dodali da je dulja staza relativno zahtjevna:

‘Za aktivne trkače u ponudi je staza Merala s 450 metara nadmorske visine raspoređene na 8,5 kilometara. Duljina možda djeluje kratka, no konfiguracija staze je zahtjevna. Nagrade staze na 4,5 km su Kraš paketi, dok staza Merala nagrađuje najbrže novčanim nagradama za prva tri mjesta u konkurenciji muškaraca i žena te poklon bonovima sportskog branda Jako Sport. Za one manje brze tu su medalje po starosnim kategorijama i ono najvažnije, staza savršeno označena s dvije okrepne stanice te zabavom u cilju nakon predivno otrčanih obronaka srednje Velebitskog krajolika’.

Inače, Baške Oštarije, u kojima je start utrke, smještene su na Velebitskih 926 metara nadmorske visine te su mjesto neodoljive ljepote i svježeg zraka u kojem se spajaju kontinentalna i mediteranska klima. Zato se i kaže da su Baške oštarije mjesto u kojem se spajaju sjever i jug Hrvatske.

Prijave za 2. Tesla Trail su na portalu utrka.com.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top