Magazin Trčanje
TekstoviTisuću puteva vode do Mliječne staze

Tisuću puteva vode do Mliječne staze

Nekako mi ove virtualne trke nikako nisu sjele. Trka mi mora imati onu neku dozu adrenalina i natjecateljski duh. Trebam imati nekoga ispred sebe koga ću loviti i nekoga iza zbog kojeg ću biti dobro jer nisam zadnja. Osim ako trka ima humanitarnu notu. E onda je mogu otrčati bilo gdje i bilo kada. Te baš jako volim. Posebno mi je draga UNICEF-ova utrka Mliječna staza. E za tu trku mi nikada nije bitno tko je ispred mene, tko iza, u koje doba dana se trči, ni koliko kilometara. Veću draž mi ima ona prava, koja uvijek veselo klizi kroz ulice moga grada, ali lani mi ni virtualno nije bio problem otrčati, jer cilj u ovoj trci nije ciljna linija, već doza ljudske empatije koja se probudi u nama. Trčati za bolje uvjete u rodilištima, trčati za kvalitetniju podršku djeci s poteškoćama, trčati da ta djeca mogu postati djeca mogućnosti, zaista je trka s tisuću staza, a s jednim ciljem. Biti podrška društvu u kojem živimo.

Uvijek me iznova iznenadi kako smo nacija koja će kod ovakvih događanja zaista biti maksimalno angažirana. I baš sam ponosna zbog toga. Ova utrka zaista donosi puno radosti i znam da svatko tko je otrči, ma i prehoda bude ponosan što je dio ovakve humanitarne zajednice. Posebno je lijepo trčati uz roditelje koji svoju djecu guraju u kolicima. To bodrenje, ti osmjesi, taj osjećaj kad vidiš koliko je to dijete sretno. Ima li jednom roditelju išta bitnije. Ima li ikome išta ljepše od dječjeg osmijeha.

Utrka Mliječna staza je odličan način za pronalaženje novih pogleda na život. Također, toliko jedinstvenih prijatelja možete steći kroz ovaj vid humanitarnog djelovanja. Mnogi rekreativni trkači su na ovakvim trkama stekli brojne dobre prijatelje, a nerijetko ta prijateljstva postaju i doživotna prijateljstva. Trčanjem stječete jedinstvenu priliku za upoznavanje ljudi iz različitih sfera koje vjerojatno u životu ne biste imali priliku upoznati ili susresti na neki drugi način. Toliko je benefita trčanja na humanitarnim utrka, da bi bila zaista šteta biti samo pasivni promatrač. Možete pomoći onima kojima je to potrebno, znači radite na društvenoj solidarnosti. Možete posuditi glas onima koji ne mogu govoriti sami za sebe, podupirati solidarnost u okviru svoje zajednice.

I zato, učini dobro djelo, sudjeluj u humanitarnoj utrci! Potrči Mliječnom stazom i skini nekome neku sjajnu zvijezdu s neba. Ili naprosto sudjeluj kada, koliko i kako najbolje možeš. Hodanjem, šetnjom, vožnjom u kolicima, na biciklu, romobilu, rolama. S obitelji, prijateljima, psom. U parku, u kvartu, uz obalu, na planinarenju ili u šetnji. Naprosto se zabavi i uživaj!

Tihana Kunštek

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top