Magazin Trčanje
UtrkeU Kranj se vraća ultramaratonska poslastica: Slo12 Run starta 22. kolovoza

U Kranj se vraća ultramaratonska poslastica: Slo12 Run starta 22. kolovoza

Nakon godinu (prisilne) dana stanke u Kranju će se u drugoj polovici kolovoza održati četvrto izdanje ultramaratona Slo12 Run. Riječ je o gradskoj utrci koja se trči na stazi dugoj 1.292 metara koja povezuje neke od najljepših i povijesno najvažnijih dijelova najvećeg grada pokrajine Gorenjske, a na koju rado dolaze i hrvatski ultramaratonci.

Prošle godine utrka nije održana radi epidemije korona virusa, a ove godine dobila je sve potrebne dozvole nadležnih epidemioloških službi, dakako uz uvjet da se poštuju mjere opreza koje su propisali slovenska Vlada i njezini stručnjaci. Najvažniji uvjet za sudionike utrke je negativan PCR test ne stariji od 10 dana, potvrda o cijepljenju ili liječničko uvjerenje da je trkač prebolio koronu unazad šest mjeseci.

Potaknuti pozitivnom energijom trkača, brojnim upitima što je s utrkom i naravno, uz vrlo pozitivan stav stanovnika Kranja o utrci, odlučili smo 22. kolovoza organizirati četvrto izdanje ultramaratona Slo12 Run. Očekujemo dolazak dosta stranaca, pa će uz domaće ultramaratonce na startu biti oko 150 ljudi‘, kazao nam je direktor utrke, Klemen Boštar i dodao da sudionici mogu birati između dvije opcije – utrke na 12 sati i utrke na 6 sati.

Inače, prva dva izdaja utrke održana su u Trboju, a od 2019. godine trči se u Kranju. Već tada na startu je bilo dosta odličnih hrvatskih ultraša, među ostalima, na duljoj dionici Marin Mandekić bio je četvrti, a Ingrid Nikolesić druga u ženskoj konkurenciji (ukupno deveta). Tada je u Kranju trčao i Pavao Vlahek, najbolji ultramaratonac među liječnicima i najpoznatiji liječnik među ultramaratoncima (usput i direktor Svjetskog prvenstva na 100 kilometara na kojem je 2018. naša Nikolina Šustić postala svjetska prvakinja). U 12 sati trčanja ulicama Kranja nedostajalo mu je samo dva kilometra do pretrčanih okruglih 100.

Ultramaratonska utrka na 12 i 6 sati u slovenskom Kranju je jedna od poslastica koju svaki ultraš treba probati. U fenomenalnoj organizaciji Klemena Boštara i ekipe, trčanje strogim centrom i starom jezgrom Kranja je neponovljivi događaj. Trči se kružna staza od nešto više od jednog kilometra, a stanovnici Kranja cijeli dan dolaze u kafiće i restorane te navijaju. Okrepe na utrci se ne bi postidjeli ni najbolji slavonski svatovi jer osim standardnog slatkog i izotoničnih napitaka, ima na izbor pregršt sireva, kosane masti, itd. Ako vas ni to ne zadovoljava uvijek je uz stazu koja slastičarnica ili restoran‘, kazao nam je dr. Vlahek koji će i ove godine trčati u Kranju.

Prijave za Slo12 Run su već otvorene na službenoj web stranici utrka, a na njoj se mogu pronaći sve ostale važne informacije. Trkači koji razmišljaju o odlasku u Kranj svakako bi trebali pažljivo pročitati dio vezan uz epidemiološke mjere, jer o ispunjavanju tih uvjeta ovisi njihovo pojavljivanje na startu trke.

Neven Miladin
Foto Slo12 Run

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top