Magazin Trčanje
UtrkeGiro di Kutna popunjena u rekordna 24 sata

Giro di Kutna popunjena u rekordna 24 sata

Giro di Kutina je dugogodišnja priča koja započela prije dvanaest godina lokalnom ligom pod nazivom Liga Maratonjare. Trčala se kroz nekoliko kola na različitim gradskim lokacijama, a organizirale su se dječje utrke i utrka za odrasle različitih dužina. Kroz ligu su protrčala mnoga poznata imena hrvatske atletike, poput prvaka Hrvatske u maratonu Gorana Murića, najboljeg hrvatskog Ironmana Dejana Patrčevića i mnogih drugih, ali uvijek je glavni fokus bio na dječjim utrkama koje su ligi dale dodatan završni štih.

Zajednica Talijana Dante Moslavina i Maratonjare Kutina ove godine, 5. lipnja, već sedmi puta organiziraju Giro di Kutna, a kao važan segment same utrke je i humanitarna nota koju ova utrka ima. Svake godine se određenoj organizaciji prikupljaju donacije na samome događaju, pri čemu se djecu od najranije dobi osim poticanja na sportsku aktivnost, uči i kako je važno pomagati drugima, tako da ova utrka ima jednu cjelovitu životnu priču.

Ovogodišnje utrku za odrasle trči se u dužini od 5 km novouređenom gradskom šetnicom i novom poučnom stazom u šumi, tako da u sebi ima elemente i cestovnog trčanja i traila. Dječje utrke se održavaju u blizini gradskog bazena u Kutini, a trče se od kategorija predškolci do završnih razreda osnovne škole.

Utrka je za sve sudionike besplatna, a sudionici dobivaju majicu, medalju, bogat startni paket sponzora, mjerenje vremena (utrka.com), okrjepu u cilju i jedan dan kojeg će se zasigurno dugo po dobrome sjećati.

‘Zbog svega navedenog utrka je limitirana na 250 sudionika i na naše oduševljenje i iznenađenje popunjena je u skoro 24 sata, tako da se nažalost nije više moguće prijaviti za ovogodišnje izdanje, ali svako nas možete popratiti, navijati i bodriti‘, kazali su nam organizatori.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top