Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 52 – Veljača 2021.

Broj 52 – Veljača 2021.

Aktualna pandemija korona virusa, lockdown, smanjenje potrošnje, pa onda i logične posljedice u svijetu trčanja s izostankom utrka, pa čak i zatvorenim nekim školama trčanja, rezultirale su i rijetkim izlaskom magazina Trčanje. Nije, dakako, problem u temama, njih uvijek ima, nego u sponzorima od kojih magazin i redakcija žive. Naime, brojne tvrtke su smanjile svoje financijske planove na minimum, a PR i marketing su prvi ‘platili’. Nije to ništa čudno i ma koliko nam je stalo da redovito izlazimo, treba imati obzira i prema tvrtkama koje su uvijek dosad bile uz nas… i u dobrim i u lošim vremenima.

To su, dakle, razlozi zašto je magazin Trčanje rjeđe na tržištu. Svakako ćemo nastojati smanjiti broj mjeseci bez magazina na minimum, no to ipak više ovisi o tijeku pandemije i politici, nego o nama.

Što smo pripremili u novom broju? Nekoliko trkačkih svjedočanstava, od stare, dobre teme ‘zašto sam počeo/la trčati’ do ideje da se odlaskom zime ipak lakše natjerati na trening. Tu je i besjeda Siniše Marekovića koji je otkrio posve novi svijet rekreacije šećući sa psom po sljemenskim brdima i gudurama.

Najava našeg Proljetnog cenera, za kojeg se svakako nadamo da će biti održan unatoč svim anti korona mjerama, zauzima adekvatan prostor i to na temu osnovnih pitanja/odgovora o utrci. Usput, u tekstu je objavljen i pričuvni datum održavanja trke ako nam 13. ožujka ipak Stožer Civilne zaštite ne da zeleno svijetlo.

Poigrali smo se malo i s najavama trkačke 2021. Jesmo li optimisti s ili bez pokrića, pokazat će narednim tjedni, no nama je čaša uvijek napola puna, pa je i intonacija članka upravo takva – optimistična i s najavom sretnog završetka.

Ako ste ipak razmišljali koja bi vam mogla biti najveća trkačka avantura u životu, evo i našeg prijedloga: Big 5 Marathon u Južnoafričkoj Republici. Zanimljiv koncept traila, s dosta uzbuđenja prije i za vrijeme trke, objektivno izazovni vremenski rokovi i divlji svijet predivne Afrike oko vas definitivno su nešto o čemu treba razmisliti. Čak ni cijena odlaska, boravka, trčanja, povratka… nije tako strašno visoka.

Eto, ovo su bile najvažnije teme novog broja Trčanja. Uživajte!

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top