Magazin Trčanje
UtrkeTrail ludnica na jugu Poljske

Trail ludnica na jugu Poljske

Iduće godine, sredinom kolovoza, na rasporedu će biti sedmo uzdanje utrke, uvjereni smo najbolje i najmasovnije dosad, bez pandemijskih ograda i ponovno s velikim brojem regionalnih trkača na startu. Ipak je riječ o jednom od najatraktivnijih trailova u Poljskoj

Sredinom kolovoza, unatoč pandemiji i potrebnim epidemiološkim mjerama, u poljskoj regiji Podkarpacie održano je šesto izdanje Magurski Ultramaratona. Za razliku od proteklih godina kad je na utrku stizalo dosta trail trkača iz Hrvatske i BiH, ove godine, upravo radi problema uzrokovanih Korona virusom na utrci nije bilo regionalnih trkača. Ove godine na startu tri utrke skupilo se više od 600 ljubitelja traila, a osim domaćina na postolja su se uspinjali i trkači iz Slovačke i Češke. Tradicionalno, trčale su se staze od 100, 65 i 22 kilometra.

Prepoznatljivost Magurski ultramaratona je odlična, gotovo kućna atmosfera te predivna priroda Nacionalnog parka Magura. Staze i time limiti su postavljeni relativno zahtjevno, no daleko od toga da ih prosječni trail trkači ne bi mogli proći.

‘Unatoč izazovnim time limitima ovo je utrka gdje nikoga nisam vidjela ljutog, nervoznog, gdje nitko nije povisio ton, nitko nije bio mrzovoljan, neraspoložen… Sve je tako spontano i za oko lagano. Krajolik je predivan čista nirvana za nas trail trkače. Organizacija je odlična. Utrku svakako preporučujem svima koji žele testirati sebe i svoje granice, ali i na drugačiji način upoznati predivni jug Poljske i pokrajinu’, svjedočila nam je svojedobno Jasmina Sinanović koja je s društvom iz Sarajeva i Zagreba trčala srednje dugu stazu.

Na kraju naglasimo da je magazin Trčanje medijski promotor Magurski ultramaratona i to upravo zato što organizatori inzistiraju na onim temeljnim, istinskim trail vrijednostima te povezivanju čovjeka i prirode.

‘Nama novac i zarada od utrke nikad nisu bili na prvom mjestu. Najvažnije nam je da su trkači zadovoljni, da se dobro osjećaju, uživaju u ljepotama divljih planina na jugu Poljske i da se na kraju vrate kućama puni pozitivnih dojmova. Kroz godine utrka je imala sve više sudionika, pa i danas, kad nas pandemija udaljava od uobičajenih životnih rutina, na Magurskom je trčalo više od 600 trkača. Mi smo svi zaljubljenici u prirodu, ekološki osviješteni trkači koji i promiču takav način života’, kazao nam je direktor utrke Michal Zawadski.

Iduće godine, sredinom kolovoza, na rasporedu će biti sedmo uzdanje utrke, uvjereni smo najbolje i najmasovnije dosad, bez pandemijskih ograda i ponovno s velikim brojem regionalnih trkača na startu.

Neven Miladin
Foto Pan Kowal

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top