Magazin Trčanje

my name necklaceget name necklacename necklacepersonalized name necklacecustom name necklacecustom necklacepersonalized necklacesnecklace with namename plate necklacecustomized name necklace
VijestiPolifenol iz zlatnog začina

Polifenol iz zlatnog začina

Kroz povijest ali i danas hrana se koristila kao lijek, tako da svi znamo kako je špinat dobar izvor željeza ili limun izvor vitamina C kojeg najviše koristimo u hladnijim mjesecima kada želimo zaštiti organizam infekcija. Na krajnjem istoku, na području Azije ljudi su masovno koristili kurkumu kao dodatak (začin) jelima, ali i u svrhu liječenja različitih stanja poput uklanjanja toksina iz tijela i pročišćavanja krvi, kod različitih kožnih promjena, kod bolesti jetre itd.

Danas znamo da je kurkuma izvor polifenola kurkumina koji ima snažno protuupalno i antioksidativno djelovanje te je pokazao terapijsku učinkovitost u brojnim kroničnim bolestima. Unatoč mnogim dokazima njegove učinkovitosti i sigurnosti, kurkumin još nije odobren kao terapijsko sredstvo zbog niske bioraspoloživosti, nestabilnosti na fiziološkom pH, sporog unosa i brzog metabolizma unutar stanica- ukratko, ima slabu bioraspoloživosti.

U tradicionalnoj primjeni rješenje problema bioraspoloživosti bio je pokušaj istodobnog unosa mliječnih pripravaka ili crnog papra i sličnih dodataka koji bi povećali učinkovitost kurkumina.

S razvojem tehnologije i razvojem novih formulacija, kvaliteta novih pripravaka bila je daleko ispred onoga što nudi tradicionalna formulacija i korištenje. Takva moderna i patentom zaštićena formulacija u svakoj kapsuli jamči jednaku kvalitetu stabilne otopine molekule kurkumina. Belgijska kompanija Tilman je razvila modernu patentom zaštićenu formulaciju micelarnog oblika čestica kurkumina koji osigurava visoku razinu topivosti i apsorpcije u usporedbi s kurkumom u prahu. Ovakva svojstva osiguravaju visoku bioraspoloživost aktivnog sastojka u krvotoku, a procesom proizvodnje i standardizacijom osigurava kvalitetu topivosti i točnu razinu kurkumina u svakoj kapsuli. 1 kapsula Flexofytola sadrži bio optimizirani ekstrakt kurkume standardiziran na 42 mg kurkumina što je ekvivalent 950 g kurkume u prahu.

Svakako ako koristite kurkumu kao suplement provjerite unosite li zapravo suplement koji vaše tijelo može apsorbirati i da li uzimate dovoljnu količinu za željeni učinak.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Ana Pukljak 091/7957444

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top