Magazin Trčanje
VijestiVaša formulacija za imunitet

Vaša formulacija za imunitet

U ovom periodu borbe protiv infekcija, alergija i dodatnog stresa uzmite vremena za sebe i kratki recharge learning session s Almageom. Za početak, upoznajmo razliku između pojmova kurkuma i kurkumin.

Zahvaljujući Ayurvedskoj medicini preko koje su korisna svojstva kurkume (lat. Curcuma longa) postala poznatija široj javnosti, čak je i znanstvena zajednica zaključila kako najpotentniji sastojak kurkume, njezin polifenol – kurkumin posjeduje zaštitni učinak na široki niz bolesti; uključujući maligne, autoimune, neurološke, metaboličke, plućne, jetrene i kardiovaskularne bolesti.

Ipak, među najčešćim područjima primjene kurkumina nalaze se stanja oslabljenog imuniteta te alergijskih bolesti koje karakterizira nedovoljna, odnosno prekomjerna reaktivnost imunološkog sustava.

Kurkumin i vitamin D – fantastični duo u borbi s infekcijama i alergijama

Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna (dodatna) nutritivna podrška imunološkom sustavu. Prava moć kurkumina i vitamina D leži u činjenici da uspijevaju modulirati imunološki sustav tj. stimulirati ga kada je on preslab (virusne, bakterijske i gljivične infekcije), ali i ublažiti aktivnosti imunoloških stanica kada je imunitet suviše aktivan (alergije, autoimune bolesti).

Vitamin D je vitamin topiv u mastima čiji popis dobrotvornih uloga za organizam svakim danom postaje sve duži. Najpoznatija mu je uloga održavanje normalne razine kalcija u krvi kontrolirajući njegovu apsorpciju i skladištenje. Također, vitamin D potiče apsorpciju kalcija i fosfora zbog čega je neophodan za rast i razvoj te zdravlje kostiju i zubi.

Vitamin D sudjeluje i u reguliranju stanične aktivnosti, odnosno dijeljenje stanica i njihova prirodna smrt ovisna je o dostupnosti vitamina D. Vitamin D se pod utjecajem ultraljubičastih zraka može sintetizirati u koži (iz kolesterola). Smatra se da je izlaganje kože tijela suncu 10-15 minuta dvaput tjedno dovoljno da se osiguraju adekvatne količine vitamina D.

Međutim, razni okolišni čimbenici poput onečišćenja i nedovoljno sunca, smanjuju sintezu vitamina D pa ga je neophodno unijeti prehranom. Ipak, vitamina D u hrani nema u dovoljnim količinama i malo je namirnica na tržištu koje su obogaćene vitaminom D. Neke od namirnica s većim udjelom vitamina D su: žumanjak, jetra, masnija riba, maslac i obogaćena hrana. Danas se smatra kako je nedostatak vitamina D vrlo čest zbog čega je mudro posegnuti za pripravcima koji ga osiguravaju u dovoljnoj količini.

NovaSOL Kurkumin – 185 puta veća apsorpcija

Nativni kurkumin (iz praha kurkume) nije topiv u vodi i nije stabilan u kiselom pH želudca, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma. Zbog toga je u dodatku prehrani Almagea CURCUMIN FORTE+ novi micelarni oblik kurkumina (NovaSOL Kurkumin) s vitaminom D (7 mcg, odnosno 280 IJ) koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.

NovaSOL Kurkumin predstavlja patentirani micelarni oblik kurkumina koji omogućuje superiornu bioraspoloživost – čak 185 puta veću u odnosu na nativni kurkumin što je najveća bioraspoloživost postignuta do sada.

Almagea CURCUMIN FORTE+ preporuča se kao pomoć pri zadovoljenju potreba za vitaminom D, odnosno namijenjen je svim osobama koje žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina te pridonijeti boljoj funkciji svog imuniteta.

Dodatna razina inovativnosti i kvalitete – Licaps kapsule

Almagea asortiman dodataka prehrani dolazi u Licaps kapsulama koje štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Kapsule ne sadrže otapala, konzervanse, gluten, škrob, plastifikatore, alergene i GMO sastojke.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, posjetite našu web stranicu ili postavite pitanje našem nutricionističkom timu na [email protected].

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top