Magazin Trčanje
VijestiAdidas istraživanje otkriva novu suštinu umjetnosti trčanja

Adidas istraživanje otkriva novu suštinu umjetnosti trčanja

Suština umjetnosti trčanja više nije u tome da budemo najbrži – pokazalo je novo istraživanje koje je brand Adidas sproveo na uzorku od 6.000 trkača iz šest svjetskih metropola (Los Angelesa, New Yorka, Londona, Shangai-a, Tokija i Pariza). Naime, studija Why We Run pokazala je da su današnji trkači mnogo više fokusirani na druge benefite tog sporta, te da čak 87% ispitanika trči zbog osobnog napretka.

Stoga je adidas Running tim, u okviru kampanje Faster Than_ u kojoj su u fokusu inspirativne osobne priče o razvoju i napretku, pozvao trkače širom svijeta da daju potpuno nov smisao značenju riječi “brzo”, dijeleći uvjerenje da je “brzo osobni osjećaj”.

Istraživanje je još pokazalo da je dinamika suvremenog života jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odluče za trčanje, pa 60% anketiranih smatra da redovno trčanje doprinosi njihovom psihičkom zdravlju, dok 47% njih kaže da im trčanje omogućava da se oslobode stresa koji im nameće moderna svakodnevnica. 68 od 100 ispitanika priznaje da jedino dok trče ne nose mobilni telefon sa sobom.

Čak 34% ispitanika je trčeći upoznalo nekog svog prijatelja, a 20% njih je na ovaj način srelo svog partnera.

Vođeni tim rezultatima, čelnici branda Adidas pozvali su trkače širom svijeta da postanu zvijezde Faster Than_ kampanje i da inspiriraju druge tako što će podijeliti priče o osobnom razvoju. Kampanja tako slavi trkače kao što su Martinus Evans, dugoprugaš koji je negativne komentare i podsmijeh doktora na račun njegovog tijela pretvorio u motivaciju, ili Noah Lyles, trenutni svjetski prvak u trčanju na 200 metara u muškoj kategoriji.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top