Magazin Trčanje
Proljetni cenerUtrke10 najzanimljivijih pitanja/odgovora o Proljetnom ceneru 2020.

10 najzanimljivijih pitanja/odgovora o Proljetnom ceneru 2020.

Proteklih 15 dana, od otvaranja prijava do danas, na mejl i u inbox na društvenim mrežama dobili smo nekoliko pitanja, pa ponukani tim interesom pripremili kratki pregled najzanimljivijih inormacija koje ste tražili prošle i ove godine. Naravno, bez obzira na to i dalje očekujemo vaša pitanja, tu smo da riješimo sve nejasnoće i upitnike.

Zašto nema dri fit majice u startnom paketu?

Premda je postalo pomalo uobičajeno da su dri fit ili pamučne majice s vizualom utrke sastavni dio startnih paketa na većini utrka u Hrvatskoj, mi smo odlučili ići drugim smjerom i umjesto majice svakom tko uplati startninu dati nešto što smatramo vrijednijim i boljim. Prošle godine smo startne pakete slagali u ruksaku s medekom koji je postao mali viralni hit, a ove godine svoj startni paket nosit ćete u vrlo cool torbi za tenisice. Kao i prethodne dvije godine, po vrlo povoljnoj cijeni od 60 kuna moguće je kupiti dri fit majicu marke Gildan. Mali logo utrke otisnut je na lijevoj strani prsa, a na leđima je naš zaštitni znak – medo sa šestinskim šeširićem.

Zašto buff i BIB holder ne mogu dobiti bez obzira kad platim startninu?

Većina drugih utrka ima različite cijene startnine s obzirom na vrijeme uplate, tzv. Early bid, Regular i Last minute, a mi nismo željeli mijenjati cijene startnine (koje su, usput rečeno, iste od prvog izdanja Proljetnog cenera do danas), nego smo ponudili svojevrsni bonus za one koji plate startninu u prvih mjesec dana od otvaranja prijava. Tako ćete buff i BIB holder dobiti u startnom paketu samo ako uplatite startninu do 7. siječnja, a samo BIB holder do 9. veljače.

Mogu li buff ili BIB holder kupiti ako zakasnim s prijavom?

Ne, ni buff ni BIB holder neće biti moguće kupiti. Dva su razloga; prvi, oni su svojevrsna nagrada/zahvala svima koji riješe plaćanje startnine u prvom ili drugom zadanom roku (što nama organizatorima olakšava nabavku i plaćanje svega što ide u startni paket jer i mi imamo rokove koje nam nameću dobavljači) i drugi, ideja je da buff i BIB holder budu isključivo besplatni. Ako se ne ostvari ta ideja, onda se i gubi smisao darivanja u startnim paketima s rokovima koji su određeni.

Kakav je to humanitarni karakter utrke?

Od prve godine organiziranja Zagrebačkog proljetnog cenera surađujemo s FB Humanitarcima iz Zagreba, udrugom koja skrbi za 50-tak obitelji kojima je pomoć zaista potrebna. Riječ je najčešće o starijim ljudima s malim ili nikakvim mirovinama i samohranim roditeljima s više djece. S obzirom na to da ta Udruga radi vrlo transparentno – redovito objavljuje i uplate donatora i uplate obiteljima za koje brine, u pravilu dokumentira pomoć koja se doprema tim ljudima, izvrsno planira prikupljanje pomoći s obzirom na blagdane i/ili početak školske godine i/ili godišnja doba (pogotovo zimu), tako smo i mi odlučili aktivno se uključiti i pomoći volonterima FB Humanitaraca kako bi oni mogli pomoći onima kojima treba.

Hoće li oba člana štafete dobiti medalje ili na jednu štafetu ide jedna medalja?

Medalje su spremne za sve sudionike Proljetnog cenera. Pojednostavljeno, svi će dobiti medalju, neovisno o tome trče li dulju ili kraću stazu utrke, prvu ili drugu dionicu štafete.

Kako se i ja mogu uključiti i pomoći FB Humanitarcima?

Kad je u pitanju Zagrebački proljetni cener, dva su načina – uplatom bilo kojeg iznosa tijekom prijava na utrku te donacijom potrepština i/ili novca tijekom održavanja utrke. FB Humanitarci će tradicionalno imati svoj štand na Expu. Ako želite pomoći i neovisno o Zagrebačkom proljetnom ceneru tad posjetite web stranicu Udruge (www.fbhumanitarci-zagreb.hr) ili ih potražite na društvenim mrežama, pratite njihove objave ili im se jednostavno javite telefonom ili e-mailom. Kontakti su vrlo jasno naznačeni na svakom od spomenutih izvora.

Što ćemo imati na okrjepama na stazi i u cilju?

Na utrci u 2020. godini bit će najmanje dvije, a vrlo vjerojatno tri okrjepne stanice, dvije na stazi i jedna u cilju. Na stazi će u čašama biti voda i Hidra, dok će trkače na cilju čekati voda, Hidra, 1.200 limenki Žuje i naše tradicionalne poslastice – čokoladne kiflice, koje se pripremaju i peku u noći uoči utrke.

Hoće li kao i prošle godine postojati Dječji kutak?

Da! Prošle godine se Dječji kutak s napuhanim dvorcem pokazao kao puni pogodak, pogotovo za roditelje s malom djecom. I u 2020. godini bit će organiziran Dječji kutak, no zasad neka ostane mala tajna što smo sve pripremili za dječju zabavu tijekom održavanja utrke.

Hoće li se na Expu moći povoljnije kupovati sportska oprema?

Odluku o tome samostalno donose naši partneri koji su zakupili prostor na Expu. Mi smo osigurali 1.000 metara kvadratnih prostora i struju za fiskalne blagajne, a na izlagačima je hoće li samo prezentirati svoje proizvode ili ih i prodavati. S priličnom sigurnošću možemo ustvrditi da će svi koji se odluče na prodaju i sniziti cijene.

Kako funkcionira sustav nagrađivanja trkača?

To je još jedna specifičnost Zagrebačkog proljetnog cenera, jer sustav nagrađivanja trkača pretpostavlja ideju da pobjednici ne dobivaju najvrjednije nagrade, nego se podjela nagrada odlučuje statističkim izračunom. Pojednostavljeno, broj finišera svake utrke ( 5 i 10 km + štafeta) dijeli se s brojem prikupljenih nagrada i tad svaki deseti, trinaesti ili sedamnaesti finišer dobiva nagradu. Broj nagrada isti je za svaku utrku.

Prijave za 3. Zagrebački proljetni cener su na Prijave.RUN

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top