Magazin Trčanje
UtrkeRadojković i Vrajić slavili na premijeri Pula Marathona

Radojković i Vrajić slavili na premijeri Pula Marathona

Sinoć s početkom u 20.30 sati održane su noćne atletske trke na 5 i 10 kilometara u sklopu pulske Xice. Ovogodišnje izdanje Xice, osim što je subota u sklopu Visualia Festivala te je trka okupana svjetlima sedmog izdanja najsvjetlijeg festivala šire regije, prošireno je i na Pula Marathon. Naime, nedjelja 22. rujna posvećena je trkama polumaratona, maratona  i štafetama 3×7 kilometara sa startom u 9 sati ispred Arene. Specifičnost ovih utrka je da sve kreću ispred Arene, a cilj svake smješten je u samom pulskom amfiteatru. U nedjelju se održava i dječja utrka s početkom u 9.15 sati.

Na utrku od 5 km prijavilo se 336, a na 10 km ukupno 408 natjecatelja. Najbolji na 5 km bio je Toni Božac iz AK Istra s vremenom od 17:58, za njim je u cilj utrčao Mark Trivanović također iz AK Istra, a na trećem mjestu utrčao je Brabiescu Paul iz kluba CSM Craiova iz Rumunjske. Prva žena koja je utrčala u cilj bila je Ania Išić s vremenom od 20:01 iz AK Istra. Za njom su na utrci od 5 km utrčale Ivana Grgurević također članica AK Istra i zatim Leonarda Pavlin članica Triatlon kluba Pula.

Prvi u cilju utrke na 10 km bio je Luka Grgorinić s vremenom od 34:46 iz Triatlon kluba Pula. Slijedili su ga Miloš Mikić iz Crne Gore, zatim Matija Lisec iz Poreča. Prva žena utrčala je u cilj s vremenom od 40:18 i ona je Eva Vignadel iz Italije. Zatim je druga utrčala Sara Superina, a na trećem mjestu je Rafaela Urlić Drmić.

U subotu se nakon Xice nastavilo plesati uz nastup SuperCover Benda koji su zabavljali brojnu publiku uz ritmove diska osamdesetih od 21 sat pa do ponoći.

Danas, u nedjelju trčao se polumaraton, zatim maraton i štafeta 3 x 7 km. Uz prepunu Pulu navijača te ljubitelja sporta i rekreacije, startalo je više od 400 trkača.

U konkurenciji za najbolje u polumaratonu poredak je kako slijedi. U muškoj kategoriji prvi je utrčao u cilj s rezultatom od 1:15.46 Alen Matovina, zatim je drugi utrčao Zoran Žilić, a treći po redu Renato Sertić. U ženskoj kategoriji u polumaratonu prva žena je Slovenka Maja Matić s vremenom od 1:34:24, druga je Jana Wright, a treća Irena Kos Kukec.

Na maratonu je u muškoj kategoriji prvi došao u cilj Robert Radojković s vremenom 2:44:09, drugi Saša Horvat i treći Hrvoje Barić. Prva žena na maratonu bila je Marija Vrajić, zatim Veronika Jurišić, a treće mjesto osvojila je Valentina Šćur.

U štafetama 3×7 km prvo mjesto osvojila je skupina pod nazivom Tuga s juga, drugo mjesto Fejs Nas Spaja, a treće mjesto osvojili su The Fit Squad.

Na svim utrkama prijavljeno je oko  1.000 trkača iz 30 zemalja.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top