Magazin Trčanje
UtrkeRuns with Twins: Ante Živković pobijedio u St. Petersburgu

Runs with Twins: Ante Živković pobijedio u St. Petersburgu

Ruski St. Petersburg i naš Zagreb ove godine po drugi put zajedno trče i razmjenjuju trkačke delegacije u okviru projekta Runs with Twins 2019 Санкт Петербург & Zagreb. Ta inicijativa predviđa međusobne posjete i sudjelovanja na po jednoj odabranoj utrci u oba grada, tzv. pobratimskim utrkama.

U tom smislu, proteklog vikenda Zagrebačka delegacija posjetila je rusku kulturnu prijestolnicu i sudjelovala u tradicionalnoj utrci od carskog sela Pushkin do glavnog trga u St. Petersburgu.

U delegaciji, koja je sastavljena od vrhunskih trkača i rekreativaca izvučenih lutrijom, bili su Aleksandar Gulta, Ante Živković, Davor Denkovski, Helena Gleđa, Križan Bago, Vid Zavalić, Zoran Kalinić i Željka Kruc.

Glavni događaj pobratimskog posjeta bila je nedjeljna utrka Pushkin – St. Petersburg u okviru koje su održana natjecanja na 2 km, 5 km, 15 km i 30 km. Ovo je najstarija trkačka utrka u Rusiji koja je ove godine doživjela čak 94. izdanje. Članovi delegacije trčali su dionice od 5 km, 15 km i 30 km. Najvrjedniji rezultat ostvario je Ante Živković koji je u konkurenciji više od 300 trkačica i trkača bio najbrži na 5 km s vremenom od 16:08.

Zanimljiv susret dogodio se u zračnoj luci Pulkovo prilikom dolaska delegacije. Naime, ovaj tjedan se u St. Petersburgu održava jaki teniski turnir na kojem sudjeluje i naš najbolji tenisač, Borna Čorić. Članovi delegacije poželjeli su Borni sreću i osvajanje turnira, a Borni se svidio projekt trkačke suradnje Zagreba i St. Petersburga te je trkačima poželio uspješnu utrku!

Uzvratni posjet trkačke delegacije St. Petersburga Zagrebu u okviru ovog projekta očekuje se u studenome uz sudjelovanje obje delegacije na polumaratonu Starek 10. studenoga.

St. Petersburg najsjeverniji je milijunski grad na svijetu. Smjestio se na ušću tri rijeke u Baltičko more. Brojnim kanalima i mostovima podsjeća na Veneciju, a arhitekturom na Beč. Grad je prošaran parkovima i bogatom kulturnom baštinom te ga s razlogom mnogi nazivaju kulturnom prijestolnicom Rusije i svijeta.

Projekt Runs with Twins podržan je i sufinanciran od strane Grada Zagreba, Grada St. Petersburga, Predstavništva Rossotrudničestva u Zagrebu i drugih podupiratelja i sponzora. Projekt podržavaju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, Ministarstvo turizma RH, Veleposlanstvo RH u Rusiji i Veleposlanstvo Ruske Federacije u Hrvatskoj.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top