Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 35 – lipanj 2019.

Broj 35 – lipanj 2019.

Lipanjski broj magazina Trčanje, prvi put otkad se nalazi na tržištu i dijeli trkačima, u svom sadržaju ima reportažu na engleskom jeziku. Dosad smo redovito imali engleske sažetke, no tekstovi su bili na hrvatskom. Potreba za time je savršeno jasna: dobar dio naklade magazina redovito se dijeli u turističkim zajednicama u Istri i Dalmaciji, na utrkama u priobalju i na otocima, pa smo tako i strancima omogućili da barem manjim dijelom shvate o čemu pišemo. Engleski članak u 35. broju Trčanja potpisuje Jason Pecoraro, Amerikanac poznat po tome što i najteže Trailove trči u kiltu i sandalama. Za Trčanje je napisao tekst o ovogodišnjem nastupu na našoj najvećoj Trail utrci – 100 milja Istre.

Kad su u pitanju drugi tekstovi, tad spomenimo nastavak serijala predstavljanja domaćih i regionalnih blogera. U novom broju svoju priču napisala nam je Vanja Knežević koja se ‘skriva’ iza nicka Fitblogerica. Njezina fotka krasi i naslovnicu, čime želimo dati još jači poticaj ljubiteljima pisanja i trčanja da se ohrabre i krenu u blogersku pustolovinu.

Naša kolumnistica Asja Petersen ovog se puta kritički osvrnula na ideju da se unatoč zdravstvenim problemima i zasićenju uzrokovanom prekobrojnim treninzima i godinama, nastavljamo forsirati do krajnjih limita. Tvrdi da bi s vremena na vrijeme obavezno trebali preispitati odluku o postavljanim kriterijima do kuda treba tvrdoglavo gurati na treningu i/ili utrci.

Siniša Mareković ovog se puta raspisao o procesu osmišljavanja i organiziranja utrka. Velika većina trkača ne zna na kakve se probleme organizatori utrka znaju naići. Svakako pročitajte članak, zaista je vrlo poučan. Dakako, i zabavan. Ipak ga potpisuje Mareković!

Super tekst ponovno je pripremila i Tihana Kunštek, u ovoj prilici na temu mrguda na stazi. To je ona priča kad ljudi trče i trče i trče, ali non stop grintaju da mrze trčanje. No odrade svaki trening, pa i više od potrebnog, riješe 10+ kilometara utrke kao od šale, ali i dalje grintaju kako je trčanje robija.

U novom broju nalazi se i priča o Safetu Čučuku, našem 74-godišnjaku koji je nedavno uspješno istrčao kultnu utrku Passatore 100. Riječ je o utrci na 100 kilometara od Faenze do Firenze, a na čijem startu se redovito nalazi više od tri tisuće ljudi. Safet je svoju premijeru na toj utrci imao prije 4 godine, a sad je otrčao tako dobro da je iza sebe ostavio više od 500 trkača, plus još toliko koji su u nekom trenutku utrke odustali. Safete, naklon do poda!

Naša nagradnjača prošla je peto kolo. Glavnu nagradu Saucony tenisice ovog je puta zaslužila Marta Bašnec čiji je tekst tematski bio vezan uz Advent Run prošle godine, a koji je trčala s prijateljicom. Bila je to Marti njezina prva utrka.

Nutricionistički dio magazina i ovog mjeseca ‘pokrivaju’ Darko Mršnik i Nu3Sport, a svoj prostor u magazinu dobila je i naša najbolja ultrašica Nikolina Šustić koje je u svibnju i peti put uzastopno slavila na Wings for Life utrci (usput rečeno, slavila je i peti put u pet nastupa i na Passatoreu).

Naravno, na 36 stranica ima još dosta zanimljivih tema i reportaža, pa svakako pogledajte u svoj startni paket kad idući put preuzimate startni broj, možda u njemu pronađete i novi broj Trčanja.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top