Magazin Trčanje
UtrkeViše od 500 rekreativaca trčat će u nedjelju prvi Sisački polumaraton

Više od 500 rekreativaca trčat će u nedjelju prvi Sisački polumaraton

U nedjelju, 26. svibnja, održat će se prvo izdanje Sisačkog polumaratona u organizaciji atletskog kluba Sisak i uz potporu Grada, turističke zajednice te ureda gradonačelnice. Dodatnu važnost manifestaciji svakako daje činjenica da je prema izboru organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu upravo Sisak ovogodišnji Europski grad sporta.

Dodatni naglasak na cjelokupnu manifestaciju daje činjenica da je upravo Sisak Europski grad sporta u 2019. godini.

Prvi polumaraton u Sisku ima međunarodni predznak: prijavilo se više od 550 trkača iz svih dijelova Hrvatske i iz susjednih zemalja – Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke. Svi oni na kraju utrke od 21,1 i 5 kilometara zaslužit će unikatnu medalju s motivima grada Siska.

Start polumaratona, čiju je stazu certificirao Međunarodni atletski savez (IAAF), predviđen je u 10 sati, start utrke građana na 5 km u 10:30 sati, a obje utrke počinju i završavaju u ulici Stjepana i Antuna Radića.

Zabavni program koji će biti organiziran do navečer vodit će Marijeta Rimay i Kristijan Šivak – Kiki, a publiku će zabavljati i mladi sisački glazbenici Pristojni Jeleni, Marlin, Little Vex and braddas te Bluzy threesome.

Nakon završetka utrka očekuje nas proglašenje pobjednika te nagradna tombola za sve sudionike: pobjednicima će biti uručene medalje, prigodni pehari i simbolične novčane nagrade, a na tomboli će biti podijeljeno preko 30 nagrada sponzora i partnera utrke.

Startni paketi mogu se preuzeti, uz predočenje osobne iskaznice, u subotu (25. svibnja.) na gradskom bazenu (Trg grada Heidenheima 1) od 9 do 12 sati i od 16 do 20 sati te u nedjelju prije početka utrke od 7:30 do 9 sati u ulici Stjepana i Antuna Radića (prolaz Name) u neposrednoj blizini starta. Molimo sudionike utrke koji su iz Siska i okolice da svoje pakete preuzmu u subotu kako se u nedjelju ne bi stvarala gužva. Okrepne stanice će biti na 2.5 km, 5.5 km, 8.5 km, 11 km, 13.5 km, 16 km i na 19 km, a na okretima će biti kontrolne točke i suci koji će voditi računa o regularnosti natjecanja.

Sponzori, partneri i podrška Sisak polumaratona su: Grad Sisak, Turistička zajednica grada Siska, Športsko rekreacijski centar Sisak, ACES Europe, Magazin Trčanje, Sporticool, Aguila d.o.o., Heineken 0.0, Vindija, Saucony, Run Trek, Bolero Drinks Hrvatska, Croatia osiguranje, Henkel Hrvatska, Salveo Pharma, Športski plesni klub Top Step, Jamnica, Hervis, PIP, Polleo Sport, Mlin i pekare, Fizio-I, Marmas, Top terme Topusko, Atletski klub Sljeme i Hrvatske željeznice.

U vrijeme održavanja utrke, a prema procjeni organizatora, najkasnije do 14 sati, prometnice kojima će trčati polumaratonci bit će u potpunosti zatvorene za promet, osim za vozila hitne pomoći i vatrogasce. Sve građane Siska molimo za strpljenje zbog posebne regulacija prometa.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top