Magazin Trčanje
UtrkeRimljani, trčanje i mitskih 42.195 metara

Rimljani, trčanje i mitskih 42.195 metara

S ponosom predstavljamo peto izdanje najljepše noćne utrke u Hrvatskoj, Pulsku Xicu, koja ove godine postaje Pula Marathon. Upravo tako, dobro ste pročitali, ove godine u Puli ćemo trčati prvu cestovnu utrku u Istri u mitskoj duljini od 42.195 metara

Vrativši se malo u povijest, sa sjetom se prisjećamo prekrasnog zalaska sunca koje nas je pratilo prije pet godina dok smo trčali utrku dužine 10 km uz Lungomare, zbog kojih je i dobila ime (rimski X = 10). Ponajbolji organizator škole trčanja u Hrvatskoj, jedan jedini Nedeljko Vareškić nam je vrlo kratko i jasno poručio da utrka u Puli koja nema cilj u Areni, ne može ponuditi sav potencijal koji tritisućljetni grad ima. Stoga smo se dogodine preselili u centar Pule. Bilo je malo kaotično jer smo se gubili kroz dva kruga po gradu i shvatili kako trebamo nešto promijeniti.

U trećem smo izdanju izmijenili stazu, ali i dobili lagani vjetar u leđa uz partnerstvo s GRAWE Hrvatska koji nam je sa svojom akcijom PoKRENI proširio vidike te smo ponudili i rekreativcima mogućnost trčanja na duplo kraćoj dionici od 5 km. Od početnih niti stotinjak entuzijasta cestovnog trčanja, došli smo do respektabilne brojke od preko 400 natjecatelja. Četvrte nam se godine javio i partner dm s ciljem popularizacije trčanja od najmanjih nogu te smo večernji program proširili s dječjim utrkama u kategorijama za predškolarce i osnovnoškolce. Podigli smo razinu organizacije za još jednu stepenicu jer je Festival Visualia pripremio neke jako cool svjetlosne efekte diljem trkačke trase. Osim što smo trčali kroz autentični austrougarski kompleks tunela u samom centru grada ispod jedne od najljepše očuvanih utvrda Kaštela, svi su natjecatelji imali priliku protrčati kroz jedinstven tunel Twisted, rad proslavljenog pulskog dizajnera svjetlosnih instalacija, Deana Skire.

Budući da ne spavamo na lovorikama i ne živimo u prošlosti, ove smo godine odlučili ponuditi nešto posebno; prvu cestovnu utrku u Istri u mitskoj duljini od 42.195 metara. Upravo tako, dobro ste pročitali. Ove se godine možete odlučiti istrčati 1. Pulski Maraton i ući s nama u povijest. Ali to nije sve! Subotnje noćne utrke na 5 i 10 km, pod okriljem Festival Visualia, te nedjeljnu maratonsku utrku nadopunjujemo s utrkama polumaratona i utrkom štafeta 3×7 km. Bit će to pravi trkački vikend koji možete okruniti ulaskom u dvije tisuće godina stari spomenik nulte kategorije gdje će sudionici svih utrka zasluženo staviti oko vrata jedinstvenu finišersku medalju.

Klikni za sadržaj novog broja magazina Trčanje

Startne pakete smo obogatili Dukat FIT bočicama i energetskim pićem Hell, a sve sudionike u velebnoj Areni očekuje osvježenje uz vodu Studena i izotoničko piće Hidra. Ulaskom u cilj fešta tek kreće jer nas očekuje glazbeni program jedinstvenog i zvučnog naziva Blame it on the boogie. Plesat ćemo uz svevremenske hitove i specijalne efekte uz pratnju show programa Plesnog studia Trinity&co koji nam donosi dobru zabavu do ponoći.

Naravno da nismo zaboravili naše najmlađe koji će uz pokroviteljstvo Arena Hospitality Group istrčati tri dječje utrke. Start i cilj dječjih utrka bit će smješteni ispred samog Amfiteatra te ovim putem pozivamo sve roditelje koji se natječu ili su odlučili pružiti podršku i pratiti uz navijanje sudionike uz stazu da i svojim najmilijima pruže nešto povijesno.

Koju poruku poslati na samom kraju? Jedinstveni trkački vikend koji nudi doslovno sve moguće utrke? Trčimo pod svjetlosnim efektima Festivala Visualia s ciljem u prekrasnoj Areni? Provedite posljednji ljetni vikend u Puli i kupajte se između dvije utrke? Sve navedeno saželi smo u poruku Run Through Roman History te vas pozivamo da ljeto završite u Puli trčeći od 20. do 22. rujna kroz rimsku povijest.

Erik Lukšić

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top