Magazin Trčanje
UtrkeDevet tisuća priča utkanih u jedan cilj

Devet tisuća priča utkanih u jedan cilj

Wings for Life World Run 5. svibnja u 13 sati počet će u Zadru i na još mnogo lokacija svijeta. U istom trenutku, s istim ciljem – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Šestu godinu zaredom, Zadar će postati domaćin globalnom pokretu koji je 2014. godine predstavio potpuno novi koncept utrke, prilagođene svim razinama trkača – od profesionalaca, amatera, ali i sudionika u kolicima. Čak 9.000 trkača sudjelovat će u ovogodišnjoj utrci, a oni dolaze iz svih dijelova svijeta. Ove godine po prvi put zadarsku će utrku trčati i natjecatelji iz Koreje, Južne Afrike te Venezuele i Perua.

Klikni za sadržaj novog broja magazina Trčanje

Posljednjih pet izdanja Wings for Life World Run utrke dokaz su da je samo u jednom danu moguće izbrisati sve različitosti, prostorne granice i vremenske zone. Prošle godine je nezaboravni globalni događaj okupio više od 100 tisuća trkača i sudionika u kolicima na preko 200 lokacija u 66 zemalja koji su zajedno prešli 934.484 km.

Utrka iz godine u godinu raste zahvaljujući nevjerojatnoj energiji svih sudionika. U nedjelju 5. svibnja ta će energija biti još veća i snažnija jer će Zadar prigrliti čak 9.000 veselih trkača koji će svoje vrijeme, misli i korake pokloniti onima kojima je to najpotrebnije. Rame uz rame s cijelim svijetom trčat će za one koji ne mogu i tako napraviti korak prema svjetlijoj budućnosti.

Na Liburnskoj obali, najbrojniji će biti Zagrepčani, potom Zadrani, zatim Riječani, ali stižu i trkači iz skoro svakog kutka naše zemlje. U utrci će sudjelovati i stari i mladi, oni najmlađi od 16 godina, a najstariji trkač i trkačica imaju čak 87 i 83 godine.

Također, zadarska je utrka posebna i po najvećem broju studenata u svijetu. Svibanjsku će nedjelju sa starta krenuti 1.358 studenata od kojih su mnogi dio studentskih timova ove utrke.

Hrvatska utrka ukupno ima 135 registriranih timova, 9.000 sudionika i 58 natjecatelja u kolicima. Iako je zadarska utrka rasprodana, još se uvijek moguće prijaviti i trčati uz aplikaciju za pametne telefone. Potrebno je kreirati stazu i organizirati vlastitu utrku ili se priključiti postojećoj organiziranoj utrci u blizini. Važno je napomenuti da startnina za utrku putem aplikacije ne vrijedi za zadarsku utrku.

Slike Zadra, cijele Jadranske magistrale i našeg prekrasnog Jadrana ponovno će obići cijeli svijet. Utrku će uživo prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, a u Hrvatskoj će, svi oni koji ne mogu biti u Zadru, utrku moći pratiti na Novoj TV i portalu dnevnik.hr ili na aplikaciji za pametne telefone i uređaje Red Bull TV.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top