sample business plan for construction company sample research paper in apa format solving radical equations practice problems sample nursing school essay help me with my math homework for free gym business plan template
Magazin Trčanje
UtrkeDevet tisuća priča utkanih u jedan cilj

Devet tisuća priča utkanih u jedan cilj

Wings for Life World Run 5. svibnja u 13 sati počet će u Zadru i na još mnogo lokacija svijeta. U istom trenutku, s istim ciljem – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Šestu godinu zaredom, Zadar će postati domaćin globalnom pokretu koji je 2014. godine predstavio potpuno novi koncept utrke, prilagođene svim razinama trkača – od profesionalaca, amatera, ali i sudionika u kolicima. Čak 9.000 trkača sudjelovat će u ovogodišnjoj utrci, a oni dolaze iz svih dijelova svijeta. Ove godine po prvi put zadarsku će utrku trčati i natjecatelji iz Koreje, Južne Afrike te Venezuele i Perua.

Klikni za sadržaj novog broja magazina Trčanje

Posljednjih pet izdanja Wings for Life World Run utrke dokaz su da je samo u jednom danu moguće izbrisati sve različitosti, prostorne granice i vremenske zone. Prošle godine je nezaboravni globalni događaj okupio više od 100 tisuća trkača i sudionika u kolicima na preko 200 lokacija u 66 zemalja koji su zajedno prešli 934.484 km.

Utrka iz godine u godinu raste zahvaljujući nevjerojatnoj energiji svih sudionika. U nedjelju 5. svibnja ta će energija biti još veća i snažnija jer će Zadar prigrliti čak 9.000 veselih trkača koji će svoje vrijeme, misli i korake pokloniti onima kojima je to najpotrebnije. Rame uz rame s cijelim svijetom trčat će za one koji ne mogu i tako napraviti korak prema svjetlijoj budućnosti.

Na Liburnskoj obali, najbrojniji će biti Zagrepčani, potom Zadrani, zatim Riječani, ali stižu i trkači iz skoro svakog kutka naše zemlje. U utrci će sudjelovati i stari i mladi, oni najmlađi od 16 godina, a najstariji trkač i trkačica imaju čak 87 i 83 godine.

Također, zadarska je utrka posebna i po najvećem broju studenata u svijetu. Svibanjsku će nedjelju sa starta krenuti 1.358 studenata od kojih su mnogi dio studentskih timova ove utrke.

Hrvatska utrka ukupno ima 135 registriranih timova, 9.000 sudionika i 58 natjecatelja u kolicima. Iako je zadarska utrka rasprodana, još se uvijek moguće prijaviti i trčati uz aplikaciju za pametne telefone. Potrebno je kreirati stazu i organizirati vlastitu utrku ili se priključiti postojećoj organiziranoj utrci u blizini. Važno je napomenuti da startnina za utrku putem aplikacije ne vrijedi za zadarsku utrku.

Slike Zadra, cijele Jadranske magistrale i našeg prekrasnog Jadrana ponovno će obići cijeli svijet. Utrku će uživo prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, a u Hrvatskoj će, svi oni koji ne mogu biti u Zadru, utrku moći pratiti na Novoj TV i portalu dnevnik.hr ili na aplikaciji za pametne telefone i uređaje Red Bull TV.

leave a reply

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Doris Mujagić 091/7638057

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top