Magazin Trčanje
UtrkeZavršena druga Slatko-slana pakoštanska Trail avantura

Završena druga Slatko-slana pakoštanska Trail avantura

Slikovite staze Pakoštana i okolice na jedinstvenom prostoru između Vranskog jezera i mora i savršeno vrijeme posljednjeg ožujskog vikenda, oduševili su dvjestotinjak sudionika drugog izdanja dm Pakoštane trail utrke.

Dvije staze, Slatka u dužini od 11 km i Slana od 24 km, na najbolji su način prezentirale raznolikost i ljepotu pakoštanskoga kraja i ponudile sudionicima pravu raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog, ali izazovnog krševitog grebena Čelinke. Sudionici utrke imali su čast i prigodu biti i prvi posjetitelji nove planinarske staze, koja prolazi ovim najatraktivnijim i najzahtjevnijim dijelom utrke, otkrivajući veličanstvene poglede na Vransko jezero i Velebit s jedne te more i otoke s druge strane.

‘Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura, kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu’, izjavila je direktorica Turističke zajednice ne Pakoštane, Danijela Vulin, ponosna na ovogodišnji odaziv na utrku i novu planinarsku stazu koja će obogatiti turističku ponudu novim zanimljivim sadržajem.

Među dvjestotinjak sudionika, na utrku se prijavio i Argentinac Juan Pablo Villa, koji je bio oduševljen ovim trkačkim iskustvom. ‘Kada se s grebena ukazao pogled na veličanstveni pejzaž, ostao sam bez daha. Samo sam stajao i gledao i jedva sam se natjerao nastaviti trčati dalje’, zadovoljno je objašnjavao na cilju.

Uz dvije ozbiljne trail trkačke kategorije, najviše je simpatija izazvala najslađa utrka u programu, dm Mali trk, u kojoj je pedesetak djevojčica i dječaka vrtićke i školske dobi protrčalo ulicama stare pakoštanske gradske jezgre.

Gostoljubivi organizatori pobrinuli su se da dm Pakoštane trail bude više od utrke, pa su tako za sudionike osim Slatko-slane avanture i Slatko-slane spize nakon utrke organizirali koncert, a u nedjelju se druženje nastavilo Slatko-slanom kulturnom turom – posjetom otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.

Rezultati – Slatka utrka (11 km – M):

 1. Ante Špaleta 52:59
 2. Ivan Rožić 53:07
 3. Mate Maksan 53:21

Rezultati – Slatka utrka (11 km – Ž):

 1. Marina Jurjević 1:05:43
 2. Laura Barešić 1:05:54
 3. Božena Tokić 1:09:23

Rezultati – Slana utrka (24 km – M):

 1. Eugen Zorić 1:57:06
 2. Nenad Ostojić 2:02:39
 3. Vedran Barešić 2:19:39

Rezultati – Slana utrka (24 km – Ž)

 1. Željana Barač 2:26:50
 2. Rita Biliš 2:29:58
 3. Jelena Gugić Boko 2:31:08

Foto Boris Kačan

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top